"Výročí" popálené Natálky a následné vnucování správného myšlení

Ředitelka sekce pro Lidská práva. Ředitel Agentury pro sociální vyloučení. Bývalý ministr pro lidská práva. Aktivisté. Politologové. Novináři. Ti všichni by chtěli nejraději všem nařizovat, co si mají myslet. Jak se mají všichni tolerantně k sobě chovat. Chtějí, abych se nutně naučil vzdělávat své děti, aby byly k Rómům tolerantnější než jsem já. Politici si prý mají dávat pozor na ústa. Vynáší kontroverzní výroky a tím ve mně rozdmýchávají nenávist k rómské menšině.

80% obyvatel podle výzkumů vnímá soužití s Rómy jako problém. Proto prý jsou Rómové stále více a více znevýhodňováni a komplikuje jim to život.

Hlavně z těchto důvodů jsou prý na tom Rómové v České republice tak zle. Oni se začleňovat snaží neustále. Ale nikdo to prý nebere vážně.

Řešení tu ale samozřejmě je. Jako vždy ale tak trochu jednostranně zaměřené.

Politici musí jasně lidem nařídit, co je pro naše soužití dobré a co je nepřijatelné. Žijeme spolu po staletí, tak musíme tedy své chování změnit. A začneme tím, že nejdůležitější je vzdělávat děti, aby byly vůči Rómům tolerantní.

U mne prý pro začátek bude stačit, abych se oprostil od svých případných negativních zkušeností s rómskou povahou a chováním.

Nesmím si z ničeho nic dělat a být nad věcí. Jen tak se prý docílí lepších vzájemných vztahů.

Připadá mi někdy, že tyto rady může vážně myslet jen "parta hlupáků nebeských". Včetně odporného zneužití pátého "výročí" popálení Natálky k těmto demagogickým výlevům.

Nicméně já si především myslím, že jejich rady směřují totiž k úplně špatné skupině obyvatelstva.

Já totiž své děti oblbovat nehodlám. Nařizování "vhodného" chování a "správného" životního názoru jsem si užil sám dost a dost.

Moje děti se určitě k těm rómským budou chovat úplně stejně jako se budou chovat ony k nim.

To jsem je naučil. A to měnit nebudu. Ať jim do života zůstane alespoň pud sebezáchovy. Když už ho nemají ti televizní "rádcové"...

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | pátek 18.4.2014 12:05 | karma článku: 41,58 | přečteno: 3313x