Výborný návrh na zastavení občanské války a genocidy. Putinův....

Předpokládám opět spousty řečí o tom, jak Rusko všechno na Ukrajině začalo a zavinilo a nyní se staví do role největšího mírotvůrce a humanisty. Nicméně to ať si řeší politici, tajné služby a všichni ti, které si kvůli zajištění klidu na život platíme. V tuto chvíli je prvořadé zastavit všechny ty nacionalisty a fašizující prokyjevské bojůvky a řešit zoufalou situaci obyvatel oblasti Novoruska. Takhle vypadá Putinova "logistická" pomoc Kyjevu :

1. Ukončení všech aktivních útočných operací ozbrojených sil, ozbrojených formací a povstalců na jihovýchodě Ukrajiny v Luhanské a Doněcké oblasti.

2. Stažení ozbrojených jednotek vládních ukrajinských sil na vzdálenost, ze které bude vyloučena možnost ostřelování obydlených míst dělostřelectvem a všemi typy raketometných střel.

3. Plnohodnotná a objektivní mezinárodní kontrola respektování podmínek klidu zbraní a sledování situace ve vytvořených bezpečnostních zónách.

4. Žádné nasazování leteckých sil proti civilistům a místům v konfliktní zóně.

5. Výměna násilně zadržených osob podle principu "všechny za všechny" bez dalších podmínek.

6. Otevření humanitárních koridorů pro uprchlíky a pro dodávky pomoci v městech a obcích Donbasu - Doněcké a Luhanské oblasti.

7. Opravárenské čety pro postižená místa Donbasu, které znovu vybudují zničené objekty sociální a životně důležité infrastruktury a pomohou s přípravami na zimu.

Každý, kdo si přeje zastavit vraždění civilistů i násilně zmobilizovaných kluků ze západní Ukrajiny, kdo žádá politická a diplomatická jednání o budoucnosti regionu Donbasu, musí s těmito návrhy Moskvy na řešení "pomajdanovské" války jedině souhlasit.

Zároveň bude nutné zajistit co nejrychleji zajištění a potrestání viníků všech dosavadních válečných excesů a krveprolití.

Západ by měl okamžitě začít pomáhat s novými ukrajinskými volbami.

A především se znovu zeptat obyvatelů východní Ukrajiny, co si vlastně i dnes opravdu přejí.

Fakt tomuto řešení držím palce.

Protože zájmy obyvatel nesmí nikdy stát v pozadí politických hrátek a ambicí. Jinak nikdy svobodní nebudeme.

 

 

Autor: Petr Fojtík | čtvrtek 4.9.2014 6:50 | karma článku: 32,32 | přečteno: 1245x