Už jste slyšeli o válce nazvané "Хитрый План Путина"?

Já už trochu ano, ale tenhle článek Tatjany Dobrodejevové z tohoto "Mazaného Putinova plánu" dost osvětluje. Bez většího komentáře ho zde zájemcům poskytuji....

Podstata globálního MPP

Žádné z plemen barbarů žijících u hranic Římské říše, nemohlo o samotě porazit římskou válečnou mašinerii a vítězným pochodem vstoupit do Říma. Říše měla banálně více zdrojů a pěchoty, kterými mohla nepřítele rozdrtit, barbaři byli navíc rozptýleni a jednali nekoordinovaně. Řím padl teprve tehdy, když se rozložila jeho správní mašinerie a armáda přestala existovat. Říše krok za krokem ztrácela provincie a bez jejich zdrojů ztrácela sílu i schopnost se bránit.

Říši římskou v její závěrečné fázi maně připomínají svým počínáním právě Spojené Státy.

Jestliže se dnes USA považují za jediného hegemona s právem diktovat podmínky zbytku světa, je třeba spojit se s těmi, kteří už toho mají dost – země BRICS, Šanghajské organizace pro spolupráci a Euroasijský ekonomický svaz.

Oslabit USA zevnitř by bylo víc než složité, přestože mají spoustu vnitřních starostí a bude jich stále víc. Takže nejefektivnějším způsobem jak vzdorovat USA, je zbavit je vnějších zdrojů. V zájmu toho je nezbytné zříci se v maximálně možné míře jejich hlavního zboží – dolaru, jehož prostřednictvím Washington provádí přerozdělení světových zdrojů.

Realizace MPP

Tady bude dobře se vrátit k novinám, které v návalu různých záchvatů informační hysterie nějak unikly pozornosti.

Za prvé – končí se se skupováním amerických a evropských dluhopisů (nějak pro ně nesedí název cenné papíry) prostřednictvím pumpování ruských peněz do tzv. Rezervního fondu (ustaven v únoru 2008, suma vkladu je 90 mld USD a jen za 9 měs.t.r. do něj nateklo 2,7mld USD). Od 1. Ledna budou peníze směrovány nikoli do „prasátka“ našich „západních partnerů“ – ale pro potřeby rozpočtu, do rozvoje ruské ekonomiky.

Za druhé – uvnitř „Jednotného Ruska“ probíhá příprava ekonomické revoluce shora.

Za třetí – pokračuje sbližování s Čínou, u kterého bychom se měli podrobněji zastavit. Kromě nezapomenutelné pokládky „Síly Sibiře“ probíhají cílevědomé a koordinované práce k posílení obranyschopnosti a stabilizace spojenců ve Střední Asii. Pro ekonomiku Tadžikistánu je například Čína klíčovým investorem. Realizuje se řada společných projektů, vývojem letounu počínaje a vrtulníky a infrastrukturou konče.

Nicméně, klíčové práce se týkají odchodu z dolarové závislosti v mezistátních operacích. Je typické, že Washington svými provokacemi v Hongkongu znatelně vydráždil Peking. Podpora Ruska v Číně v důsledku konfrontace se Západem vzrostla z loňských 47% na dnešních 66%.

Na 18. Zasedání rusko-čínské komise pro přípravu pravidelných setkání šéfů vlád, vicepremiér čínské Státní rady označil západní sankce proti Rusku za chybné a vyzval Rusko a Čínu, aby Západu náležitě odpověděly.

Na rusko-čínském ekonomickém fóru předseda Čínské Banky (jedna z 5 největších bank) – prohlásil, že je „nezbytné posílit spolupráci v oblasti valutových operací a odstranit dolarový monopol. Což odpovídá strategickým zájmům obou stran“. Mechanizmus pro rozbití hegemonie dolaru už je prakticky vytvořen.

Jedenáctého října tisk oznámil, že bylo dosaženo dohody mezi Ruskem a Čínou o provedení valutových swapů pro exportní vyúčtování v rublech a juanech. Podepsány by měly být nejspíš ještě v říjnu. Není pochyb, že po podpisu dohody o swapech, vzroste počet zájemců o odklon od dolaru. Nedávno svůj zájem vyjádřilo dokonce Turecko.

Pokračuje sbližování s Iránem. Teherán a Moskva projednávají výměnný obchod „ropa za elektrárny“. Vzhledem k tom, že Irán se nadále nachází pod sankcemi, vedou se jednání o otevření společné banky pro financování společných obchodních a ekonomických projektů.

Nemluvím už o pokračující přípravě ke spuštění Euroasijského ekonomického svazu, připojení Arménie a do konce roku plánovaném vstupu Kirgizie.

Takže, MPP skutečně existuje a spočívá v kooperaci s těmi, kteří už jsou otráveni americkou hegemonií, a společném odpojení USA od vnějších zdrojů prostřednictvím posílení vlastních ekonomik a odmítnutí dolaru ve společném účtování. Přitom jak Rusko, tak i Čína kategoricky odmítají nechat se vtahovat do připravených pastí v podobě „žlutých deštníků“ otevřené účasti v občanské válce na Ukrajině.

A pokud se to někomu velmi nelíbí, je to jeho problém. Ostatním přeji nezkalený rozum a trpělivost. Nový Řím nepochybně padne.

Taťjana Dobrodejeva

Novorus.info _ 15.10.2014

Autor: Petr Fojtík | pátek 17.10.2014 6:50 | karma článku: 17,27 | přečteno: 379x