Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děti mezi 13 - 18, které spáchají zvlášť těžký zločin, bych soudila jako dospělé s tím, že by byly v normálním nápravném zařízení, jen stranou od dospělých. Jsem si jistá, že tyhle děti ví moc dobře, čeho se dopustily a nevím, proč by měly mít větší práva než dospělí zločinci a násilníci. Děti do 13 bych umístnila do detenčních ústavů s tím, že při nedodržování pravidel by šupajdily za těmi staršími. Víc než kriminál jim škodí přemíra ochranitelství, které nadělá víc škody než užitku. Děti nejsou taková neviňátka. Jsou to prostě zločinci s dětskou tváří a míru jejich viny má mít na bedrech soud, a ne sociální pracovnice nebo psycholog. To, že někdo neměl dobré dětství ho neopravňuje k tomu, aby se projevoval jako - mnohdy - sadistické prase. Jak dítě, tak dospělý....

1 0
možnosti
Foto

V matematice se u některých úloh místo výsledku konstatuje např. : v oboru reálných čísel nemá příklad řešení. Musíme se smířit tedy s něčím obdobným v případu těchto nezvládnutelných ....?

V současné právní úpravě pravděpodobně ano. Připustil to i psycholog ( psychiatr) , účastník HP z předvčerejška - pardon, jméno mně vypadlo. Mluvil o tom , že mnozí chovanci pasťáků jsou absolutně nezměnitelní - k lepšímu. Absolutní deficit empatie, sociální komunikativnosti.

Problém zákazu kamer či mříží je podle mne marginální. Neřeší to kardinální . Co s nimi ??

0 0
možnosti

Takové ústavy už u nás máme, detenční, jen je využívat....

2 0
možnosti

Zbláznil jste se? To když si přečte nějaká bezdětná aktivistka, tak vás přijde osobně zaškrtit nebo alespoň popotahovat po soudech...;-( Rv [>-]

0 0
možnosti

Dokonce ty hodné "děti" jsou chráněny tak, že je nesmí na chodbách snímat kamery! Bože, kam to spějeme? Neměly by se převzít zkušenosti z jiných států, jak se tam trestá kriminalita nezletilých? Takové problémy má řešit EU!!!

4 0
možnosti
Foto

to je náš problém a musíme jej začít řešit sami. Až to začne řešit Brusel, budete nadávat, že nám věčně něco nařizují a přikazují.

2 0
možnosti
Foto

drsné, ale zřejmě jediné možné řešení.

4 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x