Ukrajinská armáda popřela, že by byla zodpovědná za boje v Doněcku

Mluvčí Národní bezpečnostní rady Andrij Lysenko prohlásil, že vojáci nemají na svědomí ani hlášené výbuchy v centru milionového města. Naznačil, že ofenzivu mohl spustit dobrovolnický prapor..... tuto informaci jsem přebral z on-line zpravodajství serveru Aktualne.cz z 21.7.2014 ve 12.27.

Frontální útok ukrajinské armády na města Doněck a Luhansk způsobil dnes smrt desítek lidí a velké hmotné škody. Novinářům v Doněcku to řekl vicepremiér povstalecké proruské Doněcké lidové republiky Andrej Purgin. Prakticky v celém milionovém Doněcku se podle něj bojuje; armáda nasadila letectvo, které dnes bombardovalo i Luhansk.... tuto informaci jsem přebral ze serveru ČTK z 21.7.2014 ve 14.41.

Opravdu nikdo neví, kdo to vlastně tedy Doněck, Luhansk a ostatní východoukrajinská města srovnává se zemí? Nikdo netuší, kdo vlastně masakruje civilisty?

Jestliže Národní bezpečnostní rada Ukrajiny připouští, že ofenzivu proti Doněcku mohl spustit klidně nějaký dobrovolnický prapor, kde potom může Kyjev brát tu jistotu, že civilní letadlo nad Doněckem nesestřelil také někdo z "dobrovolníků"?

Možností jsou desítky. A žádné nereálné.

Každopádně se lidem opět po pětadvaceti letech začalo lhát.

Média překrucují fakta. Sdělují polopravdy. Působí na poslední zbytky lidského samostatného úsudku.

Já osobně za situace, kdy na Donbase umírá tolik nevinných lidí, Kyjev a jeho vládu v Evropské Unii nechci.

Buď já nebo oni.......

Vyšetřovatelům pádu MH17 vůbec nezávidím. 

Pozůstalým po tragicky zemřelých také ne.

Všichni totiž musí počkat až se velmoci domluví, co zveřejní, a co není nutné, aby veřejnost věděla.

A to většinou trvá léta.

 

Autor: Petr Fojtík | úterý 22.7.2014 7:18 | karma článku: 36,65 | přečteno: 2503x