Události ČT24 - msta a válka Luboše Dobrovského

Dá se znásilnit veřejnoprávní zpravodajství? Odpověď je jednoduchá. Lze. A snadno! Stačí si pozvat jako komentátora ruské humanitární pomoci Donbasu trochu zapšklého a uraženého Luboše Dobrovského. Člověka, který z přesvědčení vstoupil do KSČ v polovině padesátých let minulého století. A jako hodně jemu podobných po roce 1968 "prozřel", stal se chartistou a pak, na stará kolena, nadšeným humanitárním bombardérem Srbů.

Zneužívající stále větší neznalosti nedávné historie, křiví lidé typu Luboše Dobrovského - Hamerschlaga charaktery i dnešních mladých generací.

Kovanými komunisty se tyto typy lidí stávaly z přesvědčení. Z víry.

V polovině padesátých let 20. století, kdy koncentrační a pracovní tábory byly plné bývalých bojovníků proti nacistickému Německu, v době, kdy komunistický teror dosahoval svých obludných represivních maxim, se  lidé typu Luboše Dobrovského stávali aktivní součástí komunistické zvůle.

Pak ale po roce 1968 "prozřeli" a statečně obětovali skoro dvě desítky let boji proti těm, kteří je vlastně ve funkcích vystřídali... Dokonce i chartisty se v roce 1977 stali.

Tento člověk v devadesátých letech nadšeně podporoval "humanitární" bombardování v tehdejší Jugoslávii. A dnes odmítá "humanitární" ruskou pomoc.

„Humanitární“ bombardování si za 78 dní v Jugoslávii vyžádalo nejméně 528 civilních obětí, jež byly potvrzeny NGO Human Rights Watch, avšak skutečný počet je pravděpodobně několikanásobně vyšší.

Kromě toho byly další tisíce lidí raněny a mnoho jich přišlo o střechu nad hlavou.

Neměli tito lidé, kteří toto vraždění podporovali, sedět s Miloševičem a dalšími v Haagu?

Místo ve studiu Události Komentáře české veřejnoprávní?.....

Česká veřejnoprávní televize je dnes v totálním područí této zájmové skupiny. Dá se říci přímo lobby.

Především z tohoto důvodu může Luboš Dobrovský mluvit "nezaujatě" v Událostech komentářích, v médiu, které jsem nucen 135,- měsíčně dotovat.

Jak říkali družstevníci ve filmu Vesničko má, středisková - čisté víno pan Dobrovský nenalil, něco tam plave...

Ministr Zaorálek odvolal několik členů Česko-polského fóra. Výpovědi dostali ponejvíc havlisté, atlantisté a zastánci prioritní vazby na Polsko.

Konflikt prý způsobil dopis z konce července, jím Zaorálek odvolává z funkce několik členů fóra, tedy platformy zřízené ministerstvem před šesti lety k posílení vazeb mezi Českem a Polskem. Jedním z odvolaných je právě Luboš Dobrovský. Ministr mu v dopise nejprve děkuje za dobrou práci a vzápětí jej odvolává.

Na Zaorálkův list Luboš Dobrovský reagoval otevřeným dopisem.

„Pane Zaorálku, lichotíte mi, děkujete za dobrou práci, a odvoláváte mě,“ stojí v úvodu reakce. „Pokud jste opravdu ten podivný a obsahově rozporuplný dopis psal vy, nejste si, abych se vyjádřil co možná korektně, zcela vědom rozpornosti argumentů svých rozhodnutí? V takovém případě se jako občan státu, v němž jste člen vlády, musím cítit ohrožen,“ píše bývalý diplomat a Zaorálka vyzývá k rezignaci a k návštěvě lékaře.

„Neměl byste, pane doktore Zaorálku, zvážit rezignaci na politické funkce a pospíšit k lékaři?“ nabádá ministra Dobrovský.  

No a tak to u nás, v Česku, prostě chodí....

Autor: Petr Fojtík | pátek 15.8.2014 8:28 | karma článku: 34,23 | přečteno: 2378x