Svět se stává supernebezpečným. Už ani nebudu říkat, díky komu....

"Zdůrazňuji, že Rusko nám hrozilo použitím taktických jaderných zbraní," prohlásil Heletej podle listu Ukrajinska pravda. Za takové situace Ukrajina podle ministra očekává pomoc od zemí Severoatlantické aliance, především od USA a Británie. Pokud se Ukrajina pomoci nedočká, pak bude nucena vrátit se k vývoji vlastní jaderné zbraně.

Jako kdybych slyšel prohlášení z KLDR......

Bylo by zajímavé vědět, co na takovéto úmyslné eskalace napětí říká euroamerická diplomacie.

A co asi bude Porošenkovi povídat Obama při jejich brzkém setkání v Bílém domě.

Vždyť se jedná o jasné vyhrožování Západu. Stejně vyhrožuje Kim, stejně Chomejní.

Byl bych moc rád, kdyby se zodpovědní politici a činitelé probudili a pochopili, kdo je ten hlavní nepřítel. Pokud tedy není západní civilizace především nepřítelem sama sobě.

Nebo si lze myslet něco jiného, když si za pár posledních let vpustíme k sobě domů padesát milionů "jinověrců", jejichž rodné země jsme válkami a bombardováním destabilizovali a teď přemýšlíme, co lze udělat s těmi, kteří v těch zničených zemích vyrostli a dospěli a teď se tam chovají jako zvířata.

A na stát, s kterým bychom měli nejen v při řešení tohoto neskutečného bezpečnostního problému spolupracovat, uvalujeme "sankce" a snažíme se ho vyprovokovat k válce také.

Jako "drobnost" lze například chápat, proč ti z ISILu podřízli skotského humanitárního pracovníka a video zveřejnili pár dní před skotským referendem o nezávislosti. A vinu svedli na britského premiéra Camerona....

Již v lednu jsem prezentoval svůj názor, že za majdanský převrat může především nediplomatická politika Západu, a že EU tedy "má krev Ukrajinců na svých rukou".

A dnes mám pocit, že jestli ti samí politici konečně neotevřou oči, tak tak krev na jejich rukou přibyde.

Ale to už bude naše vlastní. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | pondělí 15.9.2014 7:31 | karma článku: 37,21 | přečteno: 1615x