Sestřelené letadlo mělo ospravedlnit ekonomické sankce na Moskvu

Nebudu už používat slůvko "prý". Jsem bloger, mohu říci svůj "nestranný" názor. I když se už najde pár vyhrožujících... Ale na rovinu. Civilní letadlo s třemi sty lidmi na palubě podle mne určitě sestřelila ukrajinská armáda. Nebo národní garda. Nebo nějaký ten soukromý prapor některého z ukrajinských oligarchů. A Washington o tom musel dopředu vědět. Možná i Brusel byl dopředu informován. Tragická smrt několika set nevinných lidí byla podle mne součástí taktiky Západu. Proti krokům Moskvy, které činí v posledních letech.

V tomto názoru mě utvrzuje docela dost informací, které na povrchu vypadají, jako že s událostmi na Ukrajině nemají nic společného. Jenže mají.

Angličtí ekonomové doporučují členům Evropské Unie provést zásadní strukturální a ekonomické reformy. A to co nejrychleji. Jedním z požadavků je nutnost zvyšování daní.

Dále je potřeba, aby všechny státy EU, Německo nevyjímaje, začaly řešit nulovou inflaci. Oslabovat by měla dále nejen česká koruna, ale i euro.

Důvodem ale není bohulibá podpora exportérů.

Důvodem je především těžší a finančně mnohem náročnější obsluha státních dluhů. Čím větší inflace, tím se státní dluhy obsluhují lépe. Pro stát je logicky výhodná vyšší inflace než úrok z státních dluhopisů.

Ruské firmy "prý" kvůli sankcím utíkají ze západních bank a začínají preferovat Hong-kong. A i své zahraniční finanční přebytky převádějí z amerických dolarů na ty hong-kongské.

Ony ty firmy to ale dělají již od dob kyperské bankovní frašky, kdy se Západu povedlo Rusko pěkně okrást. To Rusové převáděli svá aktiva z amerických dolarů na evropská eura.

Vměšování Západu do záležitostí Ukrajiny bylo poslední kapkou, kterou už Moskva nesnesla.

Do zvolení oligarchy a agenta CIA Porošenka prezidentem Ukrajiny ruskojazyčná většina na jihovýchodě Ukrajiny řešila s Kyjevem své diametrálně odlišné názory na sebeurčení docela poklidnou cestou.

Ale to by zase nebyla politika Washingtonu, aby nechala Ukrajinu rozdělit. Aby dovolila obyvatelům Donbasu žít podle svého přesvědčení.

Rozdmýchali přes Porošenka občanskou válku.

Nepříčetní z toho, jak dopadlo krymské referendum, vzteklí z toho, že jim do rukou nespadla černomořská ruská flotila, začali s protiteroristickou operací.

Přitom by se to běsnění a vraždění civilních obyvatel všelijakými radikálními nacionalisty mělo nazývat spíše teroristickou akcí.

Civilní letadlo malajských aerolinií bylo sestřeleno zrovna v době, kdy evropské mínění "usínalo".

Zavést ekonomické sankce proti Rusku, kdy bude ohrožena již tak tragická zaměstnanost mladých lidí v Evropě, to by byla politická sebevražda současné vládnoucí bruselské garnitury.

A tak si dovoluji tvrdit, že letadlo bylo sestřeleno právě proto, aby občané Západu "pochopili" nutnost proruských ekonomických a finančních sankcí.

Washington, ale asi ani Brusel s Ruskem jednat podle všeho vůbec nechtějí.

Stav zadlužení Západu, dvanáctiprocentní evropská nezaměstnanost a především odklon Ruska a zbývajících států BRICS od vypořádávání obchodů v západních měnách, to vše povede k chudnutí Západu.

A občanská válka na Ukrajině bude pokračovat. Do totálního zničení všeho, co může Ukrajincům v budoucnu ještě nějak pomáhat k normálnímu životu.

Co tedy přijde dál?

Jak vidno, jedno letadlo určitě stačit nebude....  

Autor: Petr Fojtík | sobota 2.8.2014 15:38 | karma článku: 37,62 | přečteno: 2156x