Rusové použili v Luhansku jaderné zbraně!Píše kyjevský Korespondent

Ukrajinský ministr "obrany" Geletej a český europoslanec Štětina. Je mezi nimi nějaký rozdíl? Není! Oba dva by nejraději Rusko viděli v konečné válce na hlavu poražené. Válečné štvaní a jejich rétorika jasně ukazují, že jejich záměrem je vehnat západní civilizaci do totální záhuby a destrukce.

To, že ministr války, kterého dosadil do funkce dnešní ukrajinský prezident Porošenko, ve spolupráci s kyjevskými médii tvrdí obyvatelům západní Ukrajiny, že v Luhansku použili Rusové jadernou zbraň a přitom použijí fotografii výbuchu chemické továrny v Doněcku, to už snad nemůže překvapit.

Mnohem větší katastrofu pro západní demokracii však znamenají výroky europoslance za TOP09 Štětiny. Jeho názory v nedělní Partii na Primě, jeho bezprecedentní protiruské válečné štvaní, napadání ministra obrany Stropnického z ustrašenecké vojenské politiky České republiky, vyzývání k okamžitému masivnímu vyzbrojování, to přímo ukazovalo na absolutní neznalost současné reality.

Europoslanec Štětina, jeden z hyperaktivních podporovatelů násilného majdanského puče v Kyjevě, je natolik rozhořčen pragmatickým přístupem dnešní české vlády k ukrajinské krizi i k předem určenému viníkovi dnešních politických problémů, že z něj žluč přímo ukapává.

Štětinu vůbec nezajímá, že podle neoficiálních odhadů zemřelo na jihovýchodní Ukrajině již kolem třiceti tisíc osob. Vůbec ho nezajímá, že ti, které v zimě na majdanských barikádách z hořících pneumatik tak nadšeně s přáteli oslavoval, zničili milionům lidí jejich život i budoucnost.

Je mu to úplně jedno. On nenávidí Rusko a především Putina. A to je to nejdůležitější, aby se začaly vydávat na zbrojení desítky miliard ročně navíc.

Které nemáme. Protože je už rozkradeno.....

Čekal jsem, že pan europoslanec navrhne nějakou solidární zbrojní daň. Například, že by začal 90% z platu europoslance odevzdávat na sbírku nových zbraní pro naši armádu. Nedočkal jsem se.

Je smutné, že historie se opakuje. Že podobní váleční štváči získávají mezi obyvateli Západu čím dál tím větší popularitu.

Asi to bude tím, že naše ekonomiky a především všeobecný rozhled, zodpovědnost  a morálka jsou čím dál tím více "na huntě".

Je to škoda. Velká škoda. Protože ty začátky a ideje před pětadvaceti lety vypadaly trochu jinak.

Díky, "nejen" Geleteji. Díky, "nejen" Štětino.

Zdroje :

nedělní Partie na Primě a http://korrespondent.net/ukraine/politics/3421603-rossyia-prymeniala-yadernoe-oruzhye-v-luhanske-predpolozhyl-heletei

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | neděle 21.9.2014 13:34 | karma článku: 37,03 | přečteno: 2133x