Putin dělá s humanitární pomocí jen to, co mu povoluje OSN....

Humanitární pomoc Sýrii už nebude muset být předem schvalována vládou Bašára Asada. OSN schválila poskytování přímé humanitární pomoci syrským rebelům. Rusko a Čína s rezolucí souhlasily pod podmínkou, že na Sýrii nebudou uvaleny další sankce.

Tuto informaci přinesla 14.7.2014, tedy docela nedávno agentura Reuters. V Čechách o tomto rozhodnutí informoval server iHned. A tak trochu ČTK....

Například v České televizi jsem ještě nezaznamenal jedinou debatu o možné spojitosti ruského konvoje s touto rezolucí OSN....

Rada bezpečnosti OSN totiž schválila rezoluci, která povoluje humanitárním organizacím poskytovat přímou pomoc syrským rebelům

Potraviny a lékařský materiál by se tak měly dostat až k třem milionům lidí, především v obležených oblastech. Dosud podle šéfů humanitární mise OSN 90 procent veškeré pomoci končilo na území ovládaném vládou.

Syrská ústřední vláda v červnu pohrozila, že bude neschválené humanitární dodávky do oblastí povstalců považovat za útok na svou územní celistvost a nezávislost. Rusko a Čína hlasovaly pro schválení rezoluce vypracované Austrálií, Lucemburskem a Jordánskem po více než měsíčním jednání.

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun přijetí rezoluce uvítal. Podle něj v Sýrii potřebuje humanitární pomoc asi 10,8 milionu lidí. Téměř polovina z nich přitom prý žije v těžko dostupných oblastech. Organizace zaštítěné OSN podle Pan Ki-muna rezoluci okamžitě uvedou v život.

Americký prezident Obama požaduje "okamžité" stažení humanitárního konvoje z Luhansku. To samé chtějí bruselští politici. Český mistr diplomacie Zaorálek se vyjádřil podle bruselských not úplně totožně.

Kyjev zcela bezprecedentně, úmyslně a podle humanitární pomoc svým vlastním občanům zdržoval.

Ono je asi těžké pro média pochopit tato jasná souvislost. Je mnohem jednodušší svojí propagandou zakrývat kyjevskou genocidu ruskojazyčného obyvatelstva na Donbase.

A je smutné, že se do těchto nechutností zapojil i Červený kříž. Prý nedostal bezpečnostní záruky....

Jako kdyby se někdy po lidech a technice označených červeným křížem úmyslně i na frontách světových válek střílelo....

Tak ale na co to OSN potom je? 

Je nejvyšší čas rozpustit tuto zbytečnou organizaci a přestat vymýšlet další a další systém mezinárodního práva.

Vždyť si ho politici ohýbají, jak jim to v danou chvíli vyhovuje!

Jedni tvrdí, že Kosovo a Ukrajina není jedno a totéž. Někteří zase tvrdí, že 26000 náletů na Lybii a totální zničení města Syrta od spojeneckých vojsk NATO bylo také úplně humánní. O dnes registrovaných více než 50000 civilistech se taktně mlčí.

Humanitární ruský konvoj dal nicméně Západu řádně "za vyučenou".

Ono totiž vůbec nejde o to, že by si Rusové teď sami ten konvoj rozstříleli....

Jde spíše o neschopnost sebereflexe blahobytem zdegenerovaných západních politiků.

O jejich pokrytectví.

O jejich politiku, kvůli které umírají v posledních letech statisíce, ne li miliony lidí v oblastech, kde západní "demokracie" rozpoutala konflikty.

PS : a nezapomeňte připomenout Gruzii... 

PS1 : děkuji za bleskurychlý nástup diskutérské, dovolím si myslet, že novinářské, páté kolony, že opět "nezklamala". To je totiž to ubohé pokrytectví, o kterém píši....

Autor: Petr Fojtík | sobota 23.8.2014 9:07 | karma článku: 33,91 | přečteno: 1109x