"Příměří" podle všeho končí. Kyjev je připraven k útoku

Týden trvalo dovyzbrojení všech těch armádních ukrajinských jednotek, národních gard, soukromých trestních praporů a batalionů na jihovýchodě Ukrajiny. Kyjevští pod vedením "Lidové Fronty" už čekají jen na rozkaz.

Podle všech dostupných informací příměří na Donbase je stále více a více porušováno. Dnešní noc už připomínala nedávné boje za použití veškeré těžké techniky.

Zprávy o příchodu operačních záloh ukrajinské armády i s úplně novou technikou dávají kyjevskému Porošenkovi za pravdu v tom, že Kyjev nějaké ty moderní zbraně od někoho dostane.

Putin mezitím stáhl z Ukrajiny 70% svých vojáků. Důvodem prý je válka kremelských jestřábů s vysokopostavenými ruskými vlastizrádci. Říkal to odsunutý Strelkov. Tolik "vtipné" glosy z českých médií...

Nicméně není nutné si dělat nějaké velké iluze. Brusel dnes pravděpodobně zavede další kolo protiruských sankcí, no a ruská odpověď bude "asymetrická".

Dá se předpokládat, že NATO bude do konfliktu zataženo i přes svůj "okatý" odpor.

A jestli ten Strelkov měl pravdu, tak se má Kyjev na co "těšit". Lze ale pochybovat, že se Putin bude nečinně dívat  na nějaké "humanitární" bombardování či pokračování genocidy Donbasu.

Kyjev jednat s představiteli Doněcku a Luhansku, podle Porošenkových vyjádření, na rovnocenné úrovni nechce, tak co je ještě možné od tohoto konfliktu čekat?

Třeba to jednou Kalousek, Dobrovský či Niedermayer rozumně vysvětlí. 

Autor: Petr Fojtík | pátek 12.9.2014 7:11 | karma článku: 36,47 | přečteno: 2218x