Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když poplatky u lékařů skončí koncem tohoto roku, je třeba mnohým připomenout některé věci.

1. Oněch 30,- Kč je daňově uznatelný náklad. Opakuji ještě jednou pro nevěřící- lékař tyto peníze na konci roku ZDAŇUJE. Každý berní úředník chce vidět roční výpis poplatků, které lékař vybral. Těchto 30,- Kč je velmi přesně evidováno tzv. signálním kódem, který každý lékař v terénu vykazuje společně s klinickým výkonem. /tedy neplatí se při vypsání receptu či v situacích, kdy stačí sestra/.

Stvrzenky se vydávají na přání pacientka, lékař ze zákona není povinen je vydávat.

2. Existují tzv, periodické prohlídky pacienta, které bývají cca 1x za 2 roky. Pokud chce pacient výpis ze své dokumentace na jakékoli účely, je tento výkon zpoplatněn dle ceníku, které musí mít lékař vyvěšen v čekárně. /za opačných okolností by lékař seděl a psal jedno potvrzení za druhým pro potřeby všeliké a nedělal by nic jiného/.

3. Plánovaná prohlídka se dá s lékařem dohodnout na určitou dobu. Pak je čekání jen v řádech minut. /je možné že málo schopní lékaři mají v těchto věcech chaos, ale nebude jich většina/.

Závěr: žádná šedá ekonomika, nic navíc pro lékaře /po zavedení poplatků poklesla platba pojišťoven za lékařské výkony asi o 5% -takže nula od nuly pošla/. Pane Fojtíku, sežeňte si informace, a poté pište.

2 2
možnosti
MP

Poplatky zabránili frontám u lékaře. Takže zase budeme čekat kvůli takzvaným pacientům Opravdu sociální nápad, který zdravotnictví opravdu pomůže. V každém případě je otázka času, kdy se opět bude platit. Zdravotnictví nemůže být zadarmo!

0 1
možnosti
MJ

Hezký den.

Dost velký vejvar pro doktory jsou preventivní prohlídky s větším stupněm. K "dovolení pracovat" potřebuji speciální vyšetření a to " chování organizmu v chladu" a " speciální vyšetření sluchu". Byl jsem tam ani ne půl hodiny a pan doktor si vzal OSM STOVEK. Byli jsme tam tři, šli jsme za sebou.Trvalo to dohromady hodinu a firma tedy zaplatila DVA TISÍCE ČTYŘISTA KORUN. 

V čem spočívala zkouška mé odolnosti vůči chladu. Ponořil jsem na pět minut ruce do lavoru se studenou vodou. Poté mi sestřička na každý prst postupně připla kontakt, nějaký přístroj ukázal nějaký graf, sestřička spokojeně zabručela. A to desetkrát.

Sluch. Zavřela do komory, sluchátka na uši a lovení různě tenkých či vysokých či nízkých tónů o různé hlasitosti a reakce zmáčknutím čudlu. Přístroj vyplivl zase nějaký graf. Musím se pochlubit ..dopadl jsem výtečně.Jsem z nás tří nejméně hluchý.

2 0
možnosti
MJ

Je mi divné to Vaše cestování kvůli výpisu. No za vším je třeba hledat člověka. Já jsem své obvodačce zatelefonoval a požádal o výpis a na kdy jej potřebuji. Poté jsem si pro něj zašel cestou ze zaměstnání a to v den, kdy je tam odpoledne. Vyplázl jsem dvě stovky, které šéf proplatil. Pak jsem v pracovní době zašli (hodina byla předem dohodnuta s podnikovým lékařem) na "obyčejnou" preventivní prohlídku, stála také dvě stovky. Druhý den ráno , opět v pracovní době, jsme zašli na "speciál".

1 0
možnosti
Foto

Starostové o Fojtíkův pracovní čas mi připomínají 70. léta, kdy na výpadovce z Prahy na Chuchli stáli příslušníci SNB už od 13:00 hod. a kontrolovali vozy. Nedůchodce nahlašovali do zaměstnání, jestli opravdu mají dovolenou nebo napracováno.

1 0
možnosti
OR

Díky, že jste se s námi podělil o informaci o vaší bradavici. Brrr ... Rv

1 0
možnosti
MM

Domnívám se, že v diskuzích uniká podstata věci. Autor článku napsal, že poplatek je podporou šedé státní ekonomiky. Pan Bryknar uvedl, že představa, že lékař si poplatek strčí do kapsy je nesmysl, protože by nemohl pojišťovně prokázat výkon a nechat si ho proplatit. Autor to decentně přešel a jistě se chystá v noci na nový článek a na denní diskuzi.

5 1
možnosti
Foto

Je naprosto jedno, kudy do zdravotnictví ty peníze natečou. Natéct tam ale musejí tak jako tak. Vláda teď s velkou slávou zruší poplatky, ale bude muset stejně ty 4 miliardy vysolit. Jen to půjde jinou cestou, přes platby za státní pojištěnce. Takže o co jde?

2 0
možnosti
AT

Jenom 400 korun? Obešel jsem pár firem, kde jsem se hlásil jako svářeč. 400 výpis z karty, další 400 závodní, který mne odeslal na ušní, oční, plicní, za každé vyšetření 400, celkem tedy 2000. Zaměstnavatelé velmi rádi nabírají lidi, když jim teče do bot, skončí zakázka a ahoj ve zkušební době, poplatky za prohlídku proplácejí až po zkušební době...

1 0
možnosti
MK

Výpis ze zdravotní karty nestojí ani korunu. 

Vyšetření lékařem o zdravotní způsobilosti stojí max 500 (dle lékaře a podniku) a to je vše. 

Za rentgen u specialisty  apod. se neplatí nic, pokud jste tam poslán ošetřujícím lékařem. Pokud ne, tak poplatek činil 30 korun. Takže neblábolte, že jste za každé vyšetření zaplatil 400 korun

3 1
možnosti
JS

J77a72n 67S26l21a77v55í20k

2. 7. 2014 16:56

Pokud dobře chápu jak to funguje... Tak doktor z poplatů nevidí ani korunu navíc... Dostane od pojišťovny o to méně...

1 0
možnosti
PS

P98e39t94r 56S16k94á89l59a

2. 7. 2014 16:17

Stejně tak jak níže diskutujícího mě udivuje, že při svém silně nadprůměrně honorovaném zaměstnání stíháte pravidelně v pracovní době plodit dva blogy denně a reagovat na téměř každý příspěvek do diskuse.

2 0
možnosti
PF

mě fakt trvá blog tak půl hodiny, maximálně. Nemohu za to, že jsem tak rychlý...

1 1
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x