Poplatek ČT je příspěvkem na Fond solidarity s Kyjevem

Zpravodajství České televize díky propagandisticky úmyslně zavádějícím příspěvkům reportéra Karase o dění na Ukrajině si opět sáhlo na dno. Informace o cvičení bojové pohotovosti vojsk ruského centrálního armádního okruhu ve spojení se zpravodajstvím o porušování příměří na Ukrajině vyhlášeném Kyjevem ze strany rebelů zapůsobila přesně tak, jak si naše propagandistické veřejnoprávní médium představovalo.

A kdo by měl přece jenom pochybnosti, tak tomu reportér Karas vysvětlil, že přesně tu samou pohotovost centrálnímu okruhu nařídil Putin těsně před anexí Krymu.

Absence mapy, která by při Karasově příspěvku ukázala, kde v Rusku se ten centrální vojenský okruh vlastně nachází, je z hlediska tendenčně vedeného zpravodajství vcelku pochopitelná.

Kdo si bude někde sám iniciativně zjíšťovat, že centrální ruské armády dělí od hranic s Ukrajinou přes tisíc kilometrů? Když se to ještě spojí s Krymem, iluze možné vojenské agrese Ruska na Ukrajinu je dokonalá.

A když je do jedné reportáže včleněno Porošenkovo humanistické a promírové gesto příměří a klidu zbraní, které, jak se zdůrazní, je podle separatisty a rebely porušováno, je ideologického cíle veřejnoprávní české televize dosaženo.

Škoda, že reportér Karas "zapomněl" na výjádření dalšího ukrajiňského oligarchy Kolomojského, že jeho soukromé armádě jsou sliby o příměří oligarchy Porošenka úplně ukradené...

Takže milá ČT, díky za to, že ty koncesionářské poplatky využíváš podle svého nejlepšího vědomí.

A hlavně svědomí..

Autor: Petr Fojtík | sobota 21.6.2014 14:54 | karma článku: 37,88 | přečteno: 1705x