Polsko a Slovensko posílají "humanitární" plynovou pomoc Kyjevu

a pak si stěžují, že dostávají z Moskvy méně plynu. Ale přitom, podle mne, dostávají přesně tolik, kolik mají na letošní rok a na následující období nakontraktováno. Pokud tedy Kyjevu někde po cestě Ukrajinou ten plyn neuniká.

Polsko a Slovensko si tento týden začalo stěžovat, že dodávky zemního plynu z Ruska jsou až o 45% menší než "mají být".

Ale Gazprom tyto vyjádření odmítá. A od zítřka na ropné dveřinné společnosti prý Brusel uvalí sankce. Ale jen na ty ropné, na plynové ne, ty prý potřebuje k životu.

Já tvrdím, že zemní plyn z Ruska Evropa v žádném případě nepotřebuje! On ten Brusel vůbec ke svému ekonomickému růstu Moskvu nepotřebuje.

Kdyby to bylo jinak, o rostoucím neonacismu v Kyjevě by s Putinem dávno jednal a hledal by kompromisy.

Ale to ne.

Média budou raději citovat nepřesné a mlžící informace z Varšavy a Bratislavy o klesajících dodávkách ruského zemního plynu.

Přitom se z 99,99% jedná přesně o to množství plynu, které je zpětně přeposíláno zdarma na západní Ukrajinu.

V dodávkách komodit existují dlouhodobé, několikaleté kontrakty. Když mám nasmlouváno 25 milionů kubíků plynu denně a 15 milionů pošlu zpětným chodem někam "do vzduchu", tak je jasné, že ty miliony denně někomu schází.

Gazprom odmítl poptávku po zvýšeném odběru zemního plynu od Polska a Slovenska. Odkazuje se na již uzavřené smlouvy.

Podle českých médií za to může Putin, který lže, kudy chodí.

Já zase tvrdím, že si "do kapsy" lže celá Evropa. A Polsko, kvůli kterému musel Brusel zastavit vyplácení refundací ušlého zisku kvůli jedné moskevské sankci na dovoz potravin, se neustále snaží vyvolat vojenský ozbrojený konflikt s Ruskem.

Doufám, že se to nepovede.

Já totiž už nějakou tu válku, na rozdíl od Kalouska, knížete a spousty dalších vyznavačů "pravdy a lásky" zažil na vlastní oči i kůži.

Příjemné to není....

Autor: Petr Fojtík | čtvrtek 11.9.2014 20:28 | karma článku: 35,76 | přečteno: 1503x