Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pokud je Rusko opravdu nepřítel, "zajistit" bezpečnost je potřeba

Kupujte české potraviny! Dokonce i pan Palata vyzývá ruského prezidenta Putina, aby už konečně přestal ty mírumilovné ovečky z Kyjeva provokovat, jinak že z něj bude válečný zločinec! Neskutečné, co se dnes děje... Polská kontrarozvědka už totiž  také tvrdí, že Rusové válčí na Ukrajině. Že jsou pro Evropu hrozbou. Přitom Poláci zásobují Kyjev jedním kamionem plným nejmodernějších humanitárních zbraní za druhým.... NATO chce nové základny ve východní Evropě (stejně jako si je možná přálo na Krymu...), Rusové taktéž potřebují přezbrojit svou armádu. Tak potom tedy nám nic jiného nezbývá než změnit priority.

Obyčejní Rusové svému prezidentovi tleskají a jsou ochotni se pro zajištění své bezpečnosti před fašisty i uskrovňovat. Střední a vyšší třída, které se nedostatek západních potravin v ruských obchodech nejvíce dotýká, těm nezbyde nic jiného než se vlastenecky přizpůsobit nebo ze západní emigrace kolaborovat.

Kyjev rozhodl, že za tranzit plynu do Evropy už zodpovídat nebude. Ukrajinský premiér Jaceňuk sice případný nedostatek plynu v zimě už dopředu svádí na Rusko, ale tak je to správné. Jen on totiž ví nejlépe, kolik kubíků bude muset Kyjev v zimě ukrást. Teplo v prezidentském paláci přece "musi byt".

Evropa je tedy postavena konečně před rázná rozhodnutí.

Prvním rozhodnutím by mělo být absolutní dodržování zatím vyhlášených sankcí. Jak evropských a amerických, tak i ruských.

Nebo budou evropští producenti natolik podvádět a snažit se přes Bělorusko nebo jiné kanály po vzoru Krále Šumavy potají ruský zákaz dovozu evropských potravin obcházet?

Copak v sobě nemáme alespoň trochu hrdosti a národnostního cítění? Vždyť se jedná o podvod a přímo obchodní podraz! Přece nebudu někomu vnucovat své výrobky a zboží, když on o to nestojí. Nehledě na to, že pak přece nemohu mít pak dobrý pocit z toho, že si vlastně Moskva uškodila sama sobě.

Takhle bych si klidně mohl připadat jako kolaborant!

Nechápu českého prezidenta, který chválí českou diplomacii, že se jí povedlo vyjmout některé naše výrobky ze sankčního seznamu.

Já bych byl naopak pyšný na prezidenta, který by sám ze své iniciativy ten seznam ještě pořádně rozšířil!

Jak jinak je možné dostat agresora a nepřítele na kolena? Přece se nebudu při této jediné správné činnosti strachovat o svůj blahobyt, ne?

No, ještě je možné začít tedy znovu vylepšovat národní bezpečnost, začít znovu s budováním pořádné armády. Nejdříve profesionální, pak je možné i pracovat s dobrovolníky a posléze znovu začít povolávat do armády všechny muže (tedy mimo těch z Prague Pride nebo všelijakých mamánků, selfies nebo jejich všemožných klonů, ti toho moc v armádě nezachrání).

Necelé jedno procento HDP na "obranu" je málo. Zbrojaři si přejí mnohem více.

Takže je potřeba pořádně přiškrtit sociální výdaje, všelijaké dávky, důchody a podpory a procento na válčení zvyšovat a zvyšovat. Meze se nekladou.

Některým státům poptávka po zbraních a všech možných prostředcích k válce prospěje. Nezaměstnanost se sníží na minimum, zbrojovky pojedou ve třech směnách.

Říkám, jenom některým. Ti ostatní to budou platit. Vlastní krví.

Doteď jsem na svých blozích bojoval proti vraždění civilistů Kyjevem na Donbase.

Nyní je potřeba jednat podle hesla "košile bližší než kabát".

Proto měním své názory a rozhodl jsem se co nejvíce podporovat zbrojaře a armády.

Podle všeho to jsou jediní, kteří mi zajistí klid, mír a šťastnou budoucnost......

Říkají to média a politici. Tak proč tomu nevěřit??

Ještě bych se chtěl pozastavit nad článkem na iDnes : Rusové se nad rakvemi svých vojáků začínají ptát, kde vlastně padli.

To je moc hezký nadpis. Já jsem se hned zeptal, kde vlastně padli ti čeští kluci, co jeli do Afghánistánu "zajišťovat" mír......Já jen, jestli nad jejich rakvemi, tahle otázka také někoho nenapadla. Nicméně chápu, že toto nemá pro naše média a zodpovědné asi žádnou souvislost....

Nyní bude "zajímavější" od příštího týdne sledovat počet burek ve školách v procentu na počet žáků. Já bych to od začátku typoval na desítky procent.... a jaké budou sankce?

PS: pane Peszynski, pane Matuško, vaše vytrvalost slaví úspěch... zvítězili jste. Máte pravdu. Chce to hodně mrtvol. Abychom se měli dobře. Já už se chci také bránit. Nebo válčit. Nacisté také v Německu kdysi všechny "ukecali"..... Kvůli reakcím pan Matušky jsem i blog posunul, bohužel nemám šanci, jde po autorovi "inteligentními" příspěvky velmi tvrdě. Tomásci, jak říkám, klidně podporujte ty vrahy z Kyjeva až do úplného konce....mě je Váš postoj úplně někde. Pokud se zastaví genocida, pište, pište....

Autor: Petr Fojtík | středa 27.8.2014 14:34 | karma článku: 32,23 | přečteno: 1409x
  • Další články autora

Petr Fojtík

"Malá omluva trollům" Toto jsem blogoval 30.11.2013....

Evropská Unie hraje čím dál tím hloupější a nebezpečnější politickou hru. Místo, aby hledala s Ruskem společnou řeč, rozdmýchává emoce a vytváří negativní postoje. Jejím cílem je především získat další "Lebensraum". Další otroky, další montovny. Další prostor pro uplatňování svých politických a ekonomických zájmů. "Hloupá" a chudá Ukrajina má sehrát podobnou roli jako Československo po druhé světové válce. Má se dobrovolně nechat morálně a hospodářsky vysát a ještě jásat a líbat bruselské hliněné nohy.

4.10.2014 v 21:42 | Karma: 22,67 | Přečteno: 829x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Fakt už na ty mrtvý Rusáky z Donbasu "kašlu"

Omlouvám se všem za to, že jsem nepochopil tu poslední šanci administrátorů iDnes. Ještě mohu stále psát a psát na blog iDnes... díky moc a díky moc a díky moc. Kdo má zájem a má mobil, který je "chytřejší" než majitel, dejte si můj blog do RSS. Ti diskutéři z druhé strany řeky Styx mě už tam dávno mají :-)

4.10.2014 v 19:01 | Karma: 21,54 | Přečteno: 882x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Milý Zdendo Bárto,užil sis své vteřiny ukrajinské genocidní slávy?

Tak tenhle blog už bude pro server Netmedium. Pro Vás, pane Dvořáku z iDnes ani náhodou!!! Ale je pro pana Zdendu Bártu. Tomuto člověku se totiž povedlo ukázat lidem, že kolaboranti, zrádci a všelijací troubové žijí v našem státě! A přitom tvrdí, že oni nic, oni jsou pouze důchodci, které krmíme....

2.10.2014 v 1:44 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1552x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Proputinovští "kolaboranti" se už najdou i mezi členy OBSE

Na místě hromadného hrobu v obci Nižnaja Krinka v Doněcké oblasti začali pracovat mezinárodní pozorovatelé z OBSE. Skupina zahrnuje odborníky z Velké Británie, Francie, Bulharska, Litvy. Přiznali, že jsou šokováni tím, co viděli. Zahraniční odborníci sestavili oficiální zprávu o zvěrstvech, které se zde konaly během doby, kdy byla Nižnaja Krinka pod kontrolou ukrajinských sil. Podle slov odborníka z Lotyšska, se jedná zejména o mnohokrát znásilněné nezletilé dívky 12 – 14 roků. Takové věci jsou chápány jako genocida. Představitelé OBSE, slíbili, že osoby odpovědné za události, bude potrestány v souladu s mezinárodním humanitárním právem. Během doby ukrajinské silové operace v Nižnoj Krinke byla zničena polovina všech domů. Obec je stále bez elektřiny a bez plynu.

1.10.2014 v 11:17 | Karma: 38,29 | Přečteno: 2803x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Islamisté převzali manýry Marxe, Engelse, Lenina, Stalina i Sobotky

Obyvatel Mosulu potvrdil, že ceny potravin jsou nízké, protože islamisté obchodníkům určují ceny. „Nyní zde vládnou. Jdou do pekárny a řeknou: Prodávej za tyto ceny,“ Islámský stát začal užívat plodiny na zaplnění svého rozpočtu a také, aby ničil své protivníky, především jezídy a křesťany, kterým úrodu zabírá. Islamisté na místě nechávají státní zaměstnance, aby mu pomáhali s chodem. Tato taktika dělá z IS daleko větší hrozbu než představuje al-Káida. Ta se zaměřovala na útoky a sebevražedné atentáty. Nicméně IS se snaží být nejen ozbrojenou, ale také vládní skupinou.

1.10.2014 v 7:35 | Karma: 26,52 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x