Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z34d85e66n39a 62K83o84č66í

28. 7. 2014 11:55

Po potvrzené dezerci 41 ukrajinských vojáků do Ruska vydal velitel separatistů Igor Strelkov nové nařízení ohledně toho, jak zacházet s dezertéry. je přesvědčený, že jich bude „kvůli třetí vlně mobilizace a rostoucím antipatiím ke kyjevské juntě, která posílá lidi jak dobytek na jatka” přibývat.

Příslušníci milic separatistů nemají střílet na vojáky, kteří se budou viditelně vzdávat a mají s nimi zacházet podle ženevských konvencí jako s válečnými zajatci.

0 0
možnosti
MP

Zase si pletete "separáty", "separáti", se separatisty, tak nevím co si z toho vybrat.Nic jste se nenaučila a nic nezapomněla

1 0
možnosti
PF

P14e53t18r 27F61o18j65t64í25k

27. 7. 2014 20:52

Pro informaci dávám k dispozici jednu větu, která běží Ruskem. V souvislosti s avizovanými sankcemi proti oligarchům, kteří pak mají zaútočit na Putina :

Největší a nejhroznější problém spočívá v tom, že když se přece jen podaří alespoň zčásti realizovat záporný scénář destabilizace Ruska, pak bojovat s „pátou kolonou“ islamistů, nacistů a etnických separatistů bude muset ne tak armáda, jako společnost a lid celé země.

Tohle je už stejný kalibr jako na konci roku 1941...

3 5
možnosti
MR

Tak to je komedie. Měli jsme tu čest zažít rozpad SSSR, chaos a rozpad Ruska za dob prezidenta Jelcina. Rusko propadlo oligarchům a byly zde tendence odtrhávat oblasti a větší autonomie.

Evropu z toho ovládal děs a strach, už proto že zde byl jaderný arzenál. Evropa si uvědomuje že Rusko potřebuje silného vládce, jež poskytne stabilitu.

Je pravda kdy Rusko hází klacky pod nohy  v řešení otázky Sýrie a Iráku. Problém, je že Rusko potřebuje silného vládce tak aby obstál v očích svého lidu a neztratil svoji tvář.

Otázkou je jak Putin vlastně vyřešil a zvládl rozpad Ruska pod vliv oligarchů .. .

Nejlépe uděláte když si dáte oddych a získáte určitý odstup. 

Svět a Evropu stejně čekají lekce, neboť je za koncem nosného cyklu a je hodnotově vyprázdněná, zvláště posttotalitní země, jež si nechaly zlikvidovat své nosné a tvůrčí jádro, jež vytváří rozvoj, pokrok a nové myšlenky Taktéž je potřeba lekce od primitivnosti náboženství, jež je brzdou rozvoje lidské samostatnosti a duševnosti. Je potřeba vybudit energii jež by přinesla ponaučení a vypořádání se s tímto. Obdobně jako kolonialismus, nacionalismus. Lidstvo roste na poučení z vlastních chyb, experimentů a přirozeného výběru civilizací.

7 0
možnosti
AM

Američané zveřejnili satelitní snímky na kterých ruské rakety z ruského území páli na ukrajinské území.

Osobně nedokážu posoudit jejich věrohodnost.

Nicméně pokud by se ukázala jejich pravost, krapítek by to měnilo situaci --- nevím, jak by tohleto Rusové vysvětlovali, protože střílet raketama na cizí stát je něco o dost jiného, než místní podporovat zbraněmi a municí ---- to je totiž válka se vším všudy.

7 1
možnosti
PF
MR

M31i95l28a69n 49R29a79d83e46k

27. 7. 2014 19:20

a jeste pan Matej Novobijsky, ktery take zna Ukrajinu, na rozdil od Fojtika, a tak si to prectete. Vas virtualni svet uz je vice nez trapny, prani otcem myslenky, ale ty vase ;-D

2 2
možnosti
MR

M32i81l36a96n 67R30a34d92e68k

27. 7. 2014 19:02

pan bloger Petr Jurcik, ktery tam na rozdil od vas byl, trvdi opak, velka vetsina Ukrajincu k Rusku proste nechce. Ale vy si vytvarite svuj virtualni svet.

2 3
možnosti
ZK

Z76d83e31n76a 55K16o47č70í

27. 7. 2014 19:57

Ale vždyť od samého prvopočátku separatisté tvrdí, že chtějí pouze právo na sebeurčení a nikoliv o přičlenění k Rusku, nebo zůstat v područenství Kyjeva.

4 2
možnosti
Foto

Těch opravdu příspěvků k tématu je tu tak "zo pár". Ostatní je "vařila myšička kašičku" v obvyklém obsazení.

1 4
možnosti
Foto

no vidíte, když jste přišel, tak už jsme tu skoro všichni

3 0
možnosti
MR

Tak to je těžká demagogie, místní lidi se přejí ukončení bojů a návrat k normálnímu životu. Vy jste někde myšlenkově v Palestině.

Ukrajina není pupkem světa ... .

2 2
možnosti
PB

...... ;-D;-Dtáááák sem si to užil, - se chechtám až z teho plaču ! Proti "kohoutímu zápasu" Mikula vers. Matuška je celá Ukrajina slabej vodvar. Jako arbitr mezi "mínusované" kupodivu vstoupila Jara Rank a vtipně je poslala oba do pr..... v tomto směru je Fojtíkovský blog bezkonkurenční - lidovka, rozhorčení, extáze, divadlo, cirkus ....zkrátka každý si zde najde svoji parketu (su zvědavej, kterej parchant mi dá mínus;-D)

(dnes nic pro mne, diskuse na téma "letadlo" bojkotuji)

0 1
možnosti
Foto

asi jste si poznámku paní Rank špatně zařadil

0 0
možnosti
MN

mozna by nevadilo se podivat na jedno video - myslim si, ze nikdo nerekne, ze se jedna o Ruskou propagandu a ze snad bylo umele vyrobeno

https://www.youtube.com/watch?v=7lqVLVsR9bs&feature=player_embedded

0 2
možnosti
Foto

pokud někdo sleduje německou politickou scénu, tak ví, že Georg Gusy je již delší dobu dost hlasitou, ale i komickou politickou postavou.

3 0
možnosti
PD

Je tu někdo, kdo by chtěl žít v Rusku?

2 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x