Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Je velmi snadné říkat Obama a myslet tím USA, a říká to dnes skoro každý, dokonce i profesionální novináři, nejen blogeři, ale už na první pohled je to nesmysl, Obama je přece jen jeden politik, byť tzv.prezident a reprezentuje mnoho zájmových skupin, nejen demokraty a nejen vládu. Americké zájmové skupiny vědí své, například, že USA mají dluhy a slábnou a že to nemůže pokračovat do nekonečna. Čili nějací Kurdové v nějakém Iráku nejsou tak důležití. Američané podlehli sebeklamu, že jsou a budou nejsilnější světová mocnost, která může ovlivňovat, cokoliv ji napadne. Ta iluze je čím dál nápadnější. Některé evropské státy tomu uvěřily také. Evropští politici se začínají divit, kroutí hlavami, div jim neupadnou. Hlavně je udivila představa, že by snad měli financovat velké armády a start se o svou bezpečnost sami... Ale zpátky na začátek Obama není USA. Stačí aby za půl roku šel do kytek (vypadá čím dál hůře) a bude tam sedět v Bílém Domě nějaký Smith nebo Jameson, a věci najednou půjdou poněkud jinou cestou. A zase se budeme divit. Co se však nezmění, je to, že USA budou slábnout a četníka se jim bude dělat čím dál hůř.

0 0
možnosti
MR

inu co USA dela spatne dela, co Rusko dela dobre dela. Co naplat

1 1
možnosti
JS

Nějak si nemohu vzpomenout na nějaký stát, kde se USA v posledních letech vojensky angažovaly a kde by zavládl klid, demokracie a svoboda.

9 0
možnosti
PB

..... jóóó, demokrat    m í n í   a  islám   m ě n í  ....to je život !

0 0
možnosti
JH

Jen bych podotkl, že malinko směšujete právo národa na sebeurčení resp. národní stát a iredentismus. Zahrávat si s iredentismem je dost nebezpečné, protože žádný stát v Evropě a asi ani na světě nemá hranice typu 100:0, vždycky žije nějaká menšina i za hranicí a naopak.

Kurdové jsou jiný případ - to je největší národ na světě bez vlastního státu.

4 0
možnosti
JM

R^ dávám vám karmu.

Ale kde se všichni schovávají? 8-o

7 0
možnosti
Foto

zřejmě necítí potřebu vyjadřovat se ke každé hlouposti.

0 2
možnosti