Nejen ve Slavjansku probíhají čistky proti ruskojazyčným

Nejen v Doněcku nebo v Luhansku pokračuje ze strany Kyjeva tvrdé pronásledování ruskojazyčného obyvatelstva. Ruština, kterou doposud celá východní Ukrajina mohla ve svém životě používat, je potlačována pod hrozbou novodobých koncentračních táborů a tvrdé osobní perzekuce. Rozdílné je pouze nasazení kyjevských teroristických prostředků. Někde se bombarduje, někde se lustruje.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YWxd7YJDNpc

Toto video, které bylo natočeno pro kyjevské ministerstvo školství a uveřejněno v kyjevské provládní televizní stanici, jasně ukazuje, jak začal v "osvobozeném" Slavjansku nový školní rok.

Absolutním zákazem výuky ruského jazyka!

Mladíci ve videu, kteří sami pravděpodobně ještě loni seděli ve školních lavících, určují ve škole, kdo z učitelů může učit a kdo nemůže! Jaká to podoba s "hitlerjugend"!

Na světlo vyšly i zajímavé informace, proč byl z Donbasu "odejit" vůdce separatistů Strelkov a proč separatisté stojí za velitelem jménem Mozgovoj. A proč mu říkají "Che Guevarra".

Strelkov prý měl za úkol zajistit co největší autonomii oblasti Novoruska, ale zároveň měl být zachován silně proruský oligarchický systém.

Jenže nejenom Kyjevu, ale i Moskvě se situace na jihovýchodě Ukrajiny trochu "vymkla z rukou".

A tak dnes je vidno, že separatisté, kteří provádějí defacto socialistickou revoluci za účelem odstranění kyjevské i oligarchické nadvlády, to nebudou mít v žádném případě jednoduché.

Jenže dnes jim jde o budoucnost. Jde jim o používání svého rodného jazyka.

Pokud Kyjev porazí tyto novoruské dobrovolníky, čeká je doba pronásledování, vyšetřování, mučení, poprav a lustrací.

Už nikdy nebudou obyvatelé jihovýchodní Ukrajiny rovnoprávnými "Ukrajinci". Budou vždy těmi, kterým Kyjev nebude absolutně věřit. Budou občany druhé kategorie.

Toto není úplně z mé hlavy, to hlásá v ruštině ten "Che Guevarra" Mozgovoj tisícům Novorusům z Donbasu...

A oni mu věří.

Tak co myslíte, má Západ nějaké řešení? 

Nemá, to víte, že nemá. Jen hloupé sankce a politické zakoktávání.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | sobota 13.9.2014 9:48 | karma článku: 33,02 | přečteno: 1480x