Kdo odsuzuje kyjevskou genocidu na Donbase je putinista...

Perverze "přemýšlení" intelektuálských kavárenských mozků. Nebo snad lze tuto psychickou, morální a lidskou úchylku nazvat nějak jinak? Dost často se v posledních letech pozastavuji nad morálním směřováním západní společnosti. A nejvíce mě štve, že státní moc a jí vytvořený aparát dokázal v obyčejných lidech zničit za pár let vše, co si lidé dokázali v sobě udržet i za čtyřicet let působení komunistů...

Moc, peníze, zisk, podvod, neúcta ke slabším, sobectví, agrese, arogance, falešné sebevědomí, nezájem.

Tyto povahové vlastnosti jsou "zárukou" úspěchu ve společnosti.

Jako ospravedlnění správnosti těchto vlastností je používáno dogma, že kdo na tento společenský vývoj upozorňuje, tak ten se nevypořádal s bývalým komunistickým smýšlením...

I proto dnes na východě Ukrajiny umírají tisíce lidí a nikdo si toho nevšímá.

Největší humanisté a morální autority nedokáží přenést přes srdce ponížení z ruské humanitární pomoci a tak ji raději bojkotují.

Že tím zabili dalších pár set lidí navíc, to je nezajímá.

Ve své zaslepenosti a nadutosti nedokáží střízlivě a diplomaticky vyhodnotit situaci.

Prošel jsem znovu v internetových archivech snad sto článků o Ukrajině za poslední rok zpětně. Prostě zhruba od září 2013.

Skoro v každém článku posledních dvanácti měsíců, a to mluvím o českých médiích, najdete zmínku o tom, že Rusko vyzývá, požaduje, chce řešit dopady ekonomického a vojenského sbližování Západu a Kyjeva na Rusko diplomatickou cestou....

Jednáním.

Nikdy se žádné jednání nekonalo. Ani jednou arogantní a nadutí západní politici žádosti Moskvy nevyslyšeli.

Naopak, zneužili olympijských her v Soči, kdy se desetitisíce příslušníků ruské armády, FSB a všelijakých bezpečnostních složek staraly o bezpečnost návštěvníků olympijských her.

Kdo chce pochopit, může si vzpomenout na teroristické útoky ve Volgogradu těsně před olympiádou a vyhrožování kavkazských teroristů útoky na olympijské hry.

Západ svým nediplomatickým a přehlíživým postojem zároveň Rusy a jejich národní hrdost v jejich vlastních očích hodně ponížil.

Málokdo z zodpovědných totiž při řešení konfliktů ve světě bere v úvahu rozdíly v povaze a chování národů. A z toho pramení většina dnešních problémů.

Jde se pouze po zisku a po moci.

Myslím, že Rusové vydrží opravdu hodně, ale to hanění připravenosti olympijských her bylo jedním z důvodů jejich dnešního přístupu k Západu. A jednou z posledních kapek, které po léta kapaly a kapaly....

Takže ještě jednou.

Pokud jsme, jako Češi,  národem, kde podvodné zneužívání seniorů, hraní si se slovíčky smluv při nabízení všelijakých "produktů",  je bráno jako podnikatelský zisk a ne podvod se sazbou minimálně pět let, pokud jsme národem, kdy politici raději podporují duhové a další mnohé podvodné neziskové zviditelňování se všelijakých vyznavačů svých degenerovaných pravd, než aby ten státní aparát, který platí z daní čím dál tím menší počet těch, kteří vytvářejí alespoň nějaký zisk, dokázal zajistit alespoň trochu důstojný život pro slabší, pak nejsme schopni ani pochopit utrpení ruskojazyčného obyvatelstva jihovýchodní Ukrajiny.

Ta věta je tak dlouhá schválně.

To aby ti, kteří ještě nezdegenerovali na úroveň člověka neandertálského, pochopili, že obrátit vývoj společnosti je dnes bez radikálního zásahu a bolestné změny skoro nemožné.....

Pokud tedy musím být putinistou, abych mohl odsoudit kyjevskou genocidu obyvatelstva Donbasu, pak se holt nedá nic dělat.

Budu tím putinistou raději než bezcharakterním a nemorálním duševním mrzákem. 

Autor: Petr Fojtík | pondělí 18.8.2014 7:13 | karma článku: 38,53 | přečteno: 4474x