Kam se poděla kyjevská humanitární pomoc?

Brusel uvolnil kyjevské vládě již před týdnem dva a půl milionu eur na vybavení a zorganizování humanitární pomoci a vyslání konvoje z Kyjeva do oblasti Luhansku a Doněcku. Kde ale jsou ty finance a kde je ta pomoc? Je možné se domnívat, že tyto "pomoci" končí v kapsách těch, co organizují genocidu Donbasu?

Šest tisíc tun humanitární pomoci slíbil ihned po vypravení ruské humanitární pomoci také miliardář a oligarcha Achmetov.

Kde je tato pomoc?

Místo získávání informací o těchto velmi potřebných humanitárních západních a kyjevských akcí ale probíhá úplně jiná mediální "kampaň".

Za prvé Bruselem poskytnuté finance jsou pravděpodobně fuč. Vylétly kyjevským komínem.

Ukrajinská novinářka Tetjana Čornovolová oznámila, že odstupuje z vedení protikorupčního úřadu, do jehož čela se dostala po únorovém svržení proruského režimu v Kyjevě. Prý se její práce ve vládě stala zbytečnou, protože korupce si už nikdo nevšímá.

"V úterý podám demisi ... Jasně jsem si uvědomila, že moje přítomnost (ve vládě) byla zbytečná," napsala novinářka na svém blogu na webu listu Ukrajinska pravda.

Je přesvědčena, že až dosud se žádné konkrétní kroky proti korupci podniknout nepodařilo, na Ukrajině podle ní chybí politická vůle k nekompromisnímu boji s úplatkářství a nedaří se ztrestat ani "starou gardu" okolo svrženého prezidenta Viktora Janukovyče. (zdroj aktualne.cz)

Za druhé asi vůbec není překvapením, že poprvotní nadšené informaci o tom, že se miliardář Achmetov konečně rozhoupal k pomoci svým bývalým otrokům, je v této věci ticho po pěšině.

Naopak Kyjev dělá vše pro to, aby ruská humanitární pomoc ke svému cíli nikdy nedorazila.

Naoko sice pomalu den po dni jako povolují vjezd, ale pak úmyslně ostřelují silnici vedoucí z ruských hranic do Luhansku.

A nejdříve na té trase "zničí" ruský vojenský konvoj a pak svedou na protikyjevské separatisty opět ničím nepotvrzený útok na civilní uprchlíky.

Stejně jako s ruskou vojenskou kolonou je to i s těmi upálenými v zasaženém autobuse a na korbách aut.

Není jediný důkaz o tom, že se toto opravdu stalo.

Vypadá to, jako by Kyjev hledal jakoukoliv záminku k tomu, aby ruská humanitární pomoc do postižených měst vůbec nedorazila.

Zde lze vidět podobné chování Kyjeva jako na místě sestřeleného civilního malajsijského letadla.

Kyjev stále pouštěl do světa informace, že separatisté brání přístupu na místo dopadu a přitom právě v těch místech neustále Kyjev vyprovokovával potyčky a ostřeloval je svojí válečnou technikou.

Nyní Turčynov požaduje po Evropě zbraně a vojenskou pomoc ve válce proti ruskojazyčnému obyvatelstvu své vlastní země.

Evropa se místo toho rozhoduje, že naopak posílí vojenskou obranu své východní hranice.

Proč?

Proti Rusku?

Ne, proti Kyjevu.....

Riziko, že kyjevská moc se "zblázní" a začne pálit na všechny strany, je nebývale vysoké.

Udělala to už na Majdanu. Udělala to v Oděse. Dělá to na Donbase.

Tak proč by měla zrovna teď přestat...

Autor: Petr Fojtík | úterý 19.8.2014 7:42 | karma článku: 38,97 | přečteno: 2604x