Je normální nazývat uživatele záchytek "pacienty"?

Ombudsmanka Šabatová si ke své práci vybírá samá "důležitá" témata. Nejdříve udělá hlupáka z ředitelky zdravotní školy, která po svých žákyních požaduje, aby si během vyučování sejmuli pokrývku hlavy a rozhodne, že se v České republice jedná o bezprecedentní porušení lidských práv jednotlivce, no a pak si zase vezme na paškál špatný přístup společnosti k ožralům.

Pět minut sdělovala posluchačům paní Šabatová, jak se společnost chová nehumánně k opilcům.

A ještě ty chudáky nazývala "pacienty". Řecké slovo "pati" znamená "trpět".....

Já si vůbec nemyslím, že je povinností zdravotnictví držet na záchytkách povinně lékaře. Jen proto, že se někdo někde ožere tak, že není schopen základních lidských funkcí.

A vůbec nevidím důvod, proč by na tuto službu měli doplácet daňoví poplatníci. Poplatky za použití záchytky jsou i dnes velmi nízké, především vzhledem k všelijakým pokutám, které stát vymáhá za chyby, které člověk občas udělá.

Pokud majitelka obchodu může dostat několikasettisícovou pokutu za to, že ji v jejím soukromém obchůdku na chvíli zaskočil za pultem její syn, pak nechápu, proč noc na záchytce nemůže stát třeba padesát tisíc.

A nezaplacení ať je ihned vymáháno exekučně.

Prý to jsou pacienti... ani náhodou, opilci to jsou, paní Šabatová.

A k těm zdravotnicím v nikkábech mám také výhrady. Když jsem se šel podívat v Damašku do jedné školy, také jsem nesměl mít na sobě krátké kalhoty. V Bangkoku jsem také k Budhovi musel naboso.

O pití alkoholu v Dauhá ani nemluvě. Pochybuji, že by mě tam odvezli na katarskou záchytku..

Rád bych paní Šabatové doporučil více si všímat například přístupu v oblasti lidských práv k tělesně postiženým.

Nebo by mohla navštívit ty všelijaké ubytovny pro důchodce, kde si majitelé od ubytovaných vezmou celý důchod a tím celá péče o seniory končí.

Takhle mi celá ta funkce "ochránce lidských práv" přijde tak trochu zbytečná. 

Autor: Petr Fojtík | středa 10.9.2014 7:41 | karma článku: 38,71 | přečteno: 1842x