Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak nazývá iDnes vraždění, rabování či únosy? "Přílišná horlivost"

Předem upozorňuji, že zde prezentuji jen a pouze svůj názor. Jednoduše se mi nelíbí, když redakce iDnes glorifikuje nacistickou a fašistickou krvavou činnost soukromého prokyjevského praporu Aydar tím, že z něj dělá "intelektuální" spolek skoro nevinných návštěvníků veřejné čítárny.  

Členové tohoto "trestního" batalionu jsou prý především intelektuálové, kteří svou nezkušenost dohánějí přílišnou horlivostí a nadšením pro věc. Po večerech si prý přednášejí verše básníka Brodského...

Který mimochodem na začátku devadesátých let ve vynucené americké emigraci sepisoval eseje, ve kterých kritizoval politické osamostatnění Ukrajiny, které bylo provedeno podvodným referendem. Krymským především. Překlad z New Yorker 23. května 2011 :

"To, co je dnes vytvořena v ruštině nebo angličtině, například, zajišťuje existenci následujících jazycích v průběhu příštího tisíciletí." Ale to není pravda, protože Brodsky nakonec uznal velký a zuřivý pozdě báseň "Na ukrajinské nezávislosti," ve kterém on nadával na nezávislost-zlobil se Ukrajinci pro odlévání stranou ruský jazyk. "Tak jdi s Bohem, vy rychlí kozáci, vy Hetmans, vy dozorci,"

Tak, jak "horliví" jsou ti z Aydaru? Příměří, nepříměří....

3.9.2014 :“Ukrajinští vojáci s možným ustupem vyhodí do vzduchu luhanskou tepelnou elektrárnu. Na území elektrárny zajelo více než deset obrněných vozů a autobusy s příslušníky praporu „Ajdar“. Tato informace je potvrzena zaměstnancem závodu.

4.9.2014 : Pokud budou muset ustoupit z města Štěstí, vyhodí do povětří tamní tepelnou elektrárnu, které zásobuje Lugansk teplem a elektřinou. Na tomhle videu s e tím chlubí velitel kárného batalionu Ajdar – Melnik. Co kdyby si to video zkusili přehrát třeba v ČT nebo v Radiožurnálu, až zase budou zkoušet spekulovat o tom, kdo střílí na nemocnice, školy, kdo ničí dělostřelbou infrastrukturu dolů a tak podobně? Důkazy o invazi ruské armády nejsou a přece o ní každý mluví. Video s Melnikem hovoří naprosto jasně. Jen ČT má pochybnosti. Mimochodem , tahle elektrárna má výkon 1150 MW a je tedy větší než kterákoli naše s výjimkou obou atomek…

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5Kxo_k6ZDgg

7.9.2014 : “Zbytky trestního praporu “Ajdar” se opíjejí ve Svatovu (LLR). Nehledě na přeskupení a stahování rezerv, se morálka vojsk kyjevské junty rapidně zhoršuje. Podle místních obyvatel, v okupovaném městě Svatovo v LLR po dobu několika hodin, probíhají opilecké orgie, které pořádají vojáci ozbrojených sil na Ukrajině spolu s přeživšími nacisty praporu “Ajdar”. Banderovci rabují obchody a lidi, jsou četné případy konfiskace vozidel obyvatel města. Raketomety, stojící na okraji Svatova, jsou zamířeny netrpělivými dělostřelci do městských oblastí.
Důstojníci ukrajinské armády upustili od kontroly situace a také pijí, ale ve štábu.V městě Svatovo pokračuje masová pitka ukrajinských vojáků. Podle obyvatel, část vojáků, asi 80 lidí, dezertovalo domů s tím, že si najali soukromá auta a taxi se slovy: “Konečně demobilizace”. Důstojníci nejsou, nemá kdo zastavit orgie, nikoho to nezajímá. Podle slov ukrajinského vojáka, „Grad“ umístěný u Starobělska je namířen na městské čtvrti. Včera přišel zbytek praporu “Aydar” velmi rozzlobený. Ihned konfiskovali měšťanům několik aut.

8.9.2014 : “Na stranu domobrany Novorossia přešli tři vojáci praporu “Aydar”. Vojáci domobranu informovali o plánech ukrajinské armády a dobrovolnických praporů. Tvrdí, že protiteroristická operace ukrajinské armády může pokračovat, důvodem pro začátek může být provokativní ostřelování ukrajinských bezpečnostních sil údajně dělostřelectvem domobrany. Přitom tuto palbu povedou vojáci ukrajinské armády”.

10.9.2014 : Po dvou týdnech nepřetržitého ostřelování Kirovska 30 žen z města šlo pěšky do Ždanovky k Národní gardě. Ženy žádaly: “Zastavte bombardování města, je tam mnoho lidí, a uprchlíků. Zabíjíte ženy a děti, ničíte město.”. Velení Národní gard a praporu “Aydar” odpovědělo, že město Kirov bylo prohlášeno za “mrtvou zónu” a nikdo tam nežije. Ženy byly v šoku a začaly jim vysvětlovat, že je tam mnoho lidí a Národní garda je zabíjí.

Jen z těchto pár ukázek je patrné, že se intelektuálové z praporu Aydar spíše než čtením básní zaobírají především ničením infrastruktury, hlavně elektráren.

A v řadě další bombardováním městských obytných čtvrtí a vražděním civilistů.

Přebíráním informací z nějakého serveru Mashable se podle mého mínění iDnes dopouští trestného činu propagace fašismu a jiných hnutí, které zásadně porušují základní lidská práva.

Ptám se tedy. Kam až dokáží česká média klesnout? 

Například já bych jednostranně propagandistická témata, která omílají mainstreamová média stále dokola, a ke kterým mě nutí mí "nezaujatí", spravedlivě, po přečtení blogu, rozhorlení diskutérští "fanoušci", nikdy neotevíral. Přece nebudu nosit "dříví do hořícího lesa", ne ?

Autor: Petr Fojtík | neděle 14.9.2014 14:03 | karma článku: 38,24 | přečteno: 2115x
  • Další články autora

Petr Fojtík

Rusko je pumpou půlky světa a blbové se Putinovi smějí

Pořád mě fascinuje hloupost a tupost těch "inteligentních". Neustále čtu články a diskuzní příspěvky na téma ruské surovinové závislosti. A musím se smát realitě. My totiž ty ruské suroviny potřebujeme a naše ekonomiky se prostě bez nich ani náhodou neobejdou!

11.11.2014 v 20:15 | Karma: 20,80 | Přečteno: 593x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Jak se dnes "vzpomíná" na listopad 1989...

Premiér Sobotka prý dostal do kešeni ránu obuškem. Asi od Babiše. Křeček od ombudsmanky také stál v první řadě.... kdo z politiků se tento týden ještě přizná ke svému "disidentství"?

9.11.2014 v 20:55 | Karma: 18,54 | Přečteno: 488x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Chcípne Matuška, Nevečeřal, Fojtík, Dvořák, Krejčí...

Přežije Palata. Vyvadil, Putin, Barroso, Obama a ještě nějaký ten King - Kong a Al Mustafa. Pak ještě jeden Ind (ten, co zablokoval WTO). A to je vše. A Däniken ze Švajzu. A pak jen jeden ze dvou : Zeman nebo Schwarzik. Kalousek je jen náhradníkem.

9.11.2014 v 19:46 | Karma: 17,19 | Přečteno: 466x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Prezident Zeman ale opravdu společnost stabilizoval!

A doufám, že v té stabilizaci bude pokračovat. Zeman se totiž stal jediným politikem, který opravdu mluví jménem těch deseti milionů. Tedy skoro deseti. Já bych to tipoval tak na 8,5 : 1,5. Víc než jeden a půl milionu těch hogo fogo s nosem nahoru totiž v Čechách určitě není. Kdyby někdo nevěděl, z čeho beru tento poměr, tak ho beru z všelijakých statistik a průzkumů, které se zabývají stále více a více se rozevírajícími nůžkami v ekonomických ukazatelích dnešní společnosti.

5.11.2014 v 21:03 | Karma: 21,08 | Přečteno: 525x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Pravdu a lásku si představuji úplně opačně, milé iDnes

Tak nejenom, že média jsou v "šoku" ze slovníku prezidenta republiky, ony si ještě představují, že pravdu a lásku ve veřejném životě je možné bez následků nahradit lží a nenávistí a tvářit se, že je to úplně normální. "Hezký vtip, od nás ale nepřišel. Tak se budou muset čtenáři bez pana Fojtíka ve VIP obejít.." Takhle uvědoměle vysvětlil v diskuzi pod mým včerejším blogem pan Jan Dvořák e-mail z blog@idnes.cz, který mi včera přišel do mé schránky.

4.11.2014 v 18:26 | Karma: 18,25 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x