Intelektuálové z Ajdaru "splnili" slovo.Devastace Donbasu pokračuje

Večer si asi, podle reportérky iDnes, přečetli ti vysokoškolstí profesorové z batalionu Aydar pár básní od Josipa Brodského, a pak hned vyhodili do povětří obří tepelnou elektrárnu u Luhansku...Ta mediální glorifikace "té jediné správné strany" je jen důkazem absolutní absence racionálního myšlení.

“17.září v 17:00 (místního času) byla vyhozena do vzduchu luganská tepelná elektrárna (TES) umístěná ve  městě  Štěstí.. Poskytuje elektřinu pro 98 procent luhanské oblasti.

Velitel praporu Ajdar dodržel své slovo.

V luganském regionu se mezi lidmi šíří panika. Světlo zmizelo prakticky všude – i tam, kde nebyla žádná válka. K 18,30 na TES hoří transformátory. Vzhledem k tomu, že se v oblasti bojuje, nelze se přiblížit. Odborníci říkají, že oheň se může rozšířit na energobloky, které jsou nejspíš zaminovány (o tom dříve mluvil velitel praporu Aydar Sergej Melničuk). Předvídat následky v tomto případě nikdo nemůže. Nyní elektrárna, jak říkají energetici, je zcela zničena. To znamená, že bez světla zůstala celá luganská oblast, kterou v poslední době napájela tato jediná elektrárna“.

Informaci o zničení elektrárny a následném požáru, který byl uhašen až v noci, jsem získal z Twitteru. Upozorňuji, že jsem se snažil ji ověřit úplně stejně, jako mainstreamová média ověřovala informace separatistů z téhož Twitteru, že sestřelili "nějaké" letadlo.....Takže je to opravdu tutovka.

Kyjevský premiér Jaceňuk zase tvrdí, že je nutné udržovat ukrajinskou armádu v plné bojové pohotovosti. Protože Rusům není možné věřit.

To, že batalion Ajdar podle informací místních zaminoval ve městě Štěstí tepelnou elektrárnu, jejíž výkon by ji v Čechách řadil za Temelín a Dukovany na třetí největší, tuto informaci jsem zde psal před pár dny.

A dnes je více než půlmilionová aglomerace Luhansku bez elektřiny.

Proč toto Kyjev dělá?

Vždyť je příměří. Sám Jaceňuk nedávno vypočítával miliardy hriven, které prý Kyjev bude muset na rekonstrukci východní Ukrajiny vynaložit.

Vypadá to na dvě možnosti.

Buď jsou v oblasti v zemi velká naleziště břidlicového plynu a je potřeba krajinu "vybydlet", no a nebo se Kyjev rozhodl, že to Novorusko předá obyvatelům ve stavu, v jakém bylo Německo po druhé světové.

Tohle už je regulérní válka. Ustupující za sebou nechávají "spálenou", mrtvou zemi.

Západ, podle mého názoru, vsadil vše na jednu kartu.

Protiruskými sankcemi co nejvíce oslabit Rusko. Zničit totálně oblasti, které jsou součástí zájmů obou soupeřících stran. A tak sesadit zničit Putina a jeho přívržence.

Stejný systém jako v Lybii nebo v Egyptě.

Jen to riziko je tisíckrát větší. 

Autor: Petr Fojtík | čtvrtek 18.9.2014 7:22 | karma článku: 38,17 | přečteno: 2075x