Fischera určitě Zeman nasadil na Kalouska.

Pořád nabývám většího a většího dojmu, že prezident Zeman je "totální politický extrémista". Buď absolutně zešílel nebo je pro mnohé nepochopitelně geniální. Chce se stát diktátorem nebo pro konání předčasných voleb přemluvil všechny ty "odborníky" udělat úplně cokoliv?

Jaké máme možnosti vývoje české politické scény ? Myslí si opravdu prezident Zeman, že se stane přímou volbou zvoleným prezidentským "diktátorem" ? Taková možnost zde určitě existuje, kolikrát když prezidenta vidím a slyším, říkám si, že by to snad mohl i myslet vážně.

Ale převažuje spíš úvaha druhá. A tou je názor, že čím víc excesů on a členové jeho vlády "oblíbenců" provedou, tím větší šance je na rozpuštění sněmovny a předčasné volby.

V posledních dnech se začalo napříč parlamentními stranami diskutovat o možnosti schválení Rusnokovy vlády. To ale, podle mne, nikdo z nich nechce. A tak nastupují extrémy. Za nejneoblíbenějšího politika poslední doby ministra financí Kalouska se najde "spořádaný a kdysi velmi oblíbený" Fischer.

A pak přijde šok. V den zvolení "transparentně" uhradí nový adept na ministra financí své dluhy. Nejlépe je, když ty prachy obdrží v hotovosti složené na jeho médii hlídaný účet...... Takovouhle pitomost by neudělal ani žák zvláštní školy.

Pak arogantně odmítá vysvětlit původ peněz. Odstoupit z funkce je to poslední. A pak ještě "z legrace" jeho syn ukazuje na facebooku své nové porsche "od tatínka".

Všem je z toho blbě. Už i ČSSD přestane přemýšlet o podpoře "odbornické" vládě.

Ale hlavně je potřeba zlomit Kalouska. Vlastně jeho TOP09. Proto jde Fischer zrovna na jeho místo. Proto ty jeho dnešní šílené aféry. Je potřeba Kalouska tak rozlítit, aby už konečně tý Topce doporučil hlasovat pro předčasné volby.

Když to udělá TOP09, je rozhodnuto.

A o to jde. (kruci, já bych se určitě uživil jako politolog amatér :-))

 

Autor: Petr Fojtík | sobota 13.7.2013 19:50 | karma článku: 21,37 | přečteno: 882x