Evropa se stává nebezpečnou. I díky "obrannému" paktu NATO....

Je to přesně deset dní, kdy můj blog "Ano, svět se kvůli kyjevskému převratu stal nebezpečným" byl přesunut z hlavní stránky mezi soukromé blogy proto, protože prý nerespektoval nařízení psát o Ukrajině pravdivé a pouze podložené informace. Což zajímavě koresponduje s články novinářů iDnes, kteří s nerelevantními a neověřenými informacemi manipulují naprosto běžně.

Uplynulo tedy deset dní a pokud administrátoři sledují dnešní dění, měli by mi ten můj blog ze 4. září vrátit zpět mezi ty necenzurované.

Protože svět se opravdu stal nebezpečnějším. A nejen kvůli Rusku, což mainstreamová média v míře více než vrchovaté propagandisticky prezentují.

Svět a především Evropa se stává nebezpečnou především kvůli občanské válce na Ukrajině, kterou bez jakýchkoliv pochyb rozpoutala ukrajinská moc, která se k moci dostala převratem.

Jak jinak přece lze nazvat svržení prezidenta "ulicí" a donucení samopaly k hlasování?

To, co dnes mediálně prezentují představitelé kyjevské vlády jasně ukazuje na snahu rozšířit jejich ATO i na evropskou půdu!

Ukrajinský ministr obrany Valerij Heletej řekl, že některé země NATO začaly ukrajinským jednotkám dodávat zbraně. "Proces předávání běží," řekl Heletej televizní stanici 5. kanal, která patří ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi. O druhu zbraní a zemích původu ministr nesdělil podrobnosti.

Také ministr zahraničí Pavel Klimkin potvrdil, že se jedná o dodávkách zbraní. "A řeknu vám zcela upřímně, že jde o více než pět zemí. Je jich hodně," řekl Klimkin. "Některé země mají to, další zas ono. Je toho celá paleta," dodal Klimkin o dodávkách zbraní.

Jedná se jednoznačně o snahu vyprovokovat Rusko k oficiálnímu vojenskému vstupu na východní Ukrajinu a o zatažení NATO, a tedy i Evropy, do války proti Rusku.

A to ani neřeším možnost, že Kyjev má v těch dodávkách zbraní pravdu!

Protože jestliže NATO nebylo schopno doposud žádným oficiálním důkazem (ze satelitu, či od tajných služeb) ukázat veřejnosti pravdivost jejich tvrzení o zapojení se ruské oficiální armády spolu s vojenskou technikou a zbraněmi do ukrajinské občanské války, byla by pravdivost tvrzení Kyjeva bezprecedentním důvodem pro rozpoutání obrovského válečného konfliktu. 

Lze tedy "jen" doufat, že si ministři kyjevské vlády a i ukrajinský prezident vymýšlejí.

Nicméně i toto vymýšlení může vyvolat reakci.

Ale to si snad Brusel a náš "obranný" pakt diplomaticky uvědomuje. Doufám....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | neděle 14.9.2014 20:45 | karma článku: 35,93 | přečteno: 1785x