Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Putin je pohotový, hned jezdí do různých států domlouvat nové obchody. N a rozdíl od našich poslanců, kteří místo aby pomáhali zajištovat odbyt našeho zboží, tak si klidně jedou na dovolenou!

2 0
možnosti
ZH

Se divíte? Někde to embargovaný žrádlo sehnat musí, jinak by lidi zvyklý na plný krámy mohli začít brblat.

0 0
možnosti
DM

V Rusku je oblast potravin cca z 80% postavená na dovozu. Ale teď se do toho, podle pana Fojtíka, zemědělci obují a ....   To my připomíná dávno známé komunistické  heslo " dohnat a předehnat" .Ale ono to jaksi pořád nefunguje. Rusům určitě nedostatek nebude tak moc vadit, jsou na něj zvyklí.

2 0
možnosti
Foto

aby ten proces - dohnat a předhonit - urychlili, vypustí fázi dohnat.

1 0
možnosti
Foto

Tak Vy sem (zase bez souhlasu autora) dáte fotku, která má cosi dokumentovat, a hned v textu si stěžujete na fotografa, že nezachytil část pultu (i když tam jsou vidět cenovky). Vy už si ani pro sveřepý bojový zápal nevidíte do pusinky.

Částečnou (a jen dočasnou) likvidaci některé naší výroby má na svědomí jednak zastaralé technologické vybavení našich podniků, zděděné po minulém režimu, jednak mafiánsky provedená "privatizace", kdy řady našich podniků skoupili zbohatlíci (může mi někdo vysvětlit, jak mohl mít někdo r . 1991 našetřeno třeba 50 milionů?) a pak je buď zlikvidovali, nechali zkrachoval nebo prodali zahraničním zájemcům.

Čili viníci jsou především z řad bývalých "komunistických" prominentů, kteří tu škodí dodnes.

A přesto se i dnes najdou hlupáci, kteří jim ještě jdou na ruku.

5 1
možnosti
ZM

Já bych trošku upřesnil ty "komunistické" prominenty - jednalo se převážně o lidi, kteří byli u komunistů kvůli prospěchu a kariéře, kdyby tady vládla fašistická nebo maoistická strana, tak budou tam.

Ale podstatné je to, že měli ty správné informace a ty správné kontakty. Peníze byly vedlejší. Ty se daly tehdy snadno sehnat - vzpomeňte na ty miliardy "nedobytných" úvěrů, které pak sanoval stát, aby "očištěné" banky mohl "výhodně" prodat.

Nebo se podnik koupil v podstatě za peníze dotyčného podniku, jako např. MUS, nebo zbytek Škody Plzeň, kdy noví vlastníci prodali jednu škodováckou divizi za cenu, která se téměř rovnala částce, kterou zaplatili za celou firmu.

0 0
možnosti
TT

S fakty a pravdivými daty jste si nikdy hlavu moc nelámal, ale popis českého zemědělství a dovozu potravin je vyloženě mimo.

5 0
možnosti
ZH

Franku, Franku!

Tak jsem si ten článek přečetl a rozhodně není propagandistický a už vůbec se nikomu nevysmívá. Navíc nejste schopen ani pochopit snímek. Já teda rusky fakt neumím, ale i já si dokážu přelouskat co stojí na té tabuli. Ta fotografie musela být zhotovena před sankcema, nemá dokumentovat prázdné regály, ale schopnost obchodu poskytnout zboží podle vašecho přání. Vymýšlíte si nesmysly, které potom komentujete. To je hloupá propaganda.:-/

2 0
možnosti
JR

J81a56r53a 24R84a98n30k

11. 8. 2014 3:40

Vam nezalezi na tom, co se v Rusku bude odehravat, ze na Krymu budou muset kupovat vodu, ze jejich ovoce a zelenina bude pro ostatni nepredstavitelne draha, Vy uz nemuzete z te odstredivky vyskocit, zkuste to u Frantiska na Filipinach, ale i on se zrejme bude muset stehovat nekam jinam, prijdou tam Amici.....prestoze si diky penzi z USA muze dovolit tam mezi chudaky zit jakz takz.....asi se vrati do CR, kde ma potomky a za US$ si stale jeste muze dovolit vice, nez z cs. duchodu;-)

5 2
možnosti
Foto

Camino vy na me musite ale trpet. Nikdy na me nezapomente. tomu se rika skutecna laska na dalku.V Pravda?

2 4
možnosti

No jedno, možná na dvě brda, jste špatnej a únavnej....Rv

3 1
možnosti
JM

Pan Karfík říkal:

Nečti to, nečti to, nečti to nebo se z toho zblázníš!

Ale je to marný, je to marný, je to marný!

3 3
možnosti