Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká novinářská hysterie "par excellence"

Docela zajímavě sdělil svůj názor na dnešní mainstreamové "novináře" Petr Žantovský, jeden z posledních "investigativních" politických žurnalistů. Tvrdí, že mainstream byl tak dlouho vychováván ve smyslu úsloví "já jsem sedmá velmoc, kdo je víc"..., že při prvním prozření, že zdaleka ne všichni jsou tupé ovce schroustající vše, co se jim předhodí, začne hystericky a nenávistně kopat kolem sebe a více a více podsouvat do informací svůj povinný a jedinný propagandistický euronázor. A běda, když někdo říká opak! Prezident, neprezident, plivneme na něj a pobrečíme si, že číro by byl mnohem lepší...

Za komunistů lidé četli zakázanou literaturu, noviny a samizdat. Dnes je nutné číst alternativní servery.

Z úplně totožných důvodů!

Znovu se mlží, lže, podvádí  a krade (tou krádeží myslím krádež času, který člověk stráví tím, aby hledal a hledal po internetu normálnější a rozumnější zpravodajství).

Novinář už dnes není novinářem. Pokud píše o politice a mezinárodních vztazích, nemá šanci být objektivní. Musí zpívat písničku svých chlebodárců. A jeho chlebodárci musí zase lobovat za své zájmy u těch, o kterých by měl novinář kriticky psát. Začarovaný kruh.

iDnes píše :

Rusko zmodernizuje jaderné zbraně. Nadešel čas, řekl ministr Lavrov. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že nastal čas, aby Rusko zmodernizovalo své jaderné a konvenční zbraně. Stejný krok tento týden představily i USA. Závody ve zbrojení však Lavrov vylučuje...

Toto je příklad podprahového podsouvání propagandistické, nenávistné nformace. Nikde nenajdete přímo napsáno, že se jedná o odpověď na totožné vyjádření amerického prezidenta Obamy. A ironií je, že Rusko vylučuje závod v jaderném zbrojení. Když USA už odstartovaly...

Při pomalejším čtení to nakonec čtenář pochopí, nicméně už titulek a následný článek je koncipován tak, aby prvním vjemem byla informace, že Rusko vyhrožuje jadernými zbraněmi!

Diskuze k článku na iDnes mi dává za pravdu. Většina diskutujících se ihned vyjadřuje stylem, "Moskva haraší jadernými zbraněmi. Parchanti jedni..."

Dalším příkladem podprahového ovlivňování mám odstavec ze serveru aktualne.cz :

Lavrov se vyjádřil i ke krizové situaci na Ukrajině, kterou označil za výsledek státního převratu. Ten podle Lavrova podporovaly Spojené státy i Evropská unie. Zcela se vyhnul otázce ruské vojenské intervence na východě Ukrajiny, z níž Západ obviňuje Moskvu. Jarní anexi Krymu, který do té doby patřil Ukrajině, Lavrov označil za výsledek volby většiny ruskojazyčného obyvatelstva tohoto poloostrova. Referendum konané za přítomnosti ruských vojáků vyznělo ve prospěch připojení k Rusku.

Dotčenou větu jsem zvýraznil. Pro objektivitu informace totiž má úplně opačný význam. Má znehodnotit právě smysl a význam celého odstavce. Výsledkem sdělení tedy paradoxně není to, o čem Lavrov mluvil, ale že zmetek je to proto, že o něčem nemluvil! Komedie nehodná novináře, který pět let studoval...

Podobně se chová veřejnoprávní Česká televize a všechna oficiální mainstreamová média.

Svoboda slova se tedy přesunula na alternativní platformy a mezi blogery. Zatím. Zde je totiž problém v tom, že od blogerů (samozřejmě, že píši i o sobě...) se očekává pouze pravda a ověřené informace. Jinak jsou napadáni, že lžou.

Když to vezmu samozřejmě na sebe, já tady nejsem placen za to, abych někomu přinášel objektivní informace. Já jako bloger se bráním právě tomu, o čem zde v tomto blogu píši. Bráním sebe a upozorňuji své čtenáře, že z nás dělají ti "zodpovědní" hloupé ovečky.....

Ale stejně byli napadáni kdysi ti, co vytvářeli samizdat. Neoficiální názor byla jasná lež. Protistátní propaganda A samozřejmě i trestný čin.

Já si myslím, že se k tomuto neoficiálnímu a alternativnímu posuzování svobody slova zase brzy dostaneme.

Existuje totiž spousta lidí, kteří pro to dělají, co mohou. Dokonce včetně paní ombudsmanky, která už začala ničit za projevené názory svého zástupce Křečka.

A samozřejmě i za pomoci mainstramových novinářů.

Prohra se totiž v EU a v západní liberální demokracii nepřiznává... 

Autor: Petr Fojtík | neděle 28.9.2014 13:19 | karma článku: 41,69 | přečteno: 3448x
  • Další články autora

Petr Fojtík

"Malá omluva trollům" Toto jsem blogoval 30.11.2013....

Evropská Unie hraje čím dál tím hloupější a nebezpečnější politickou hru. Místo, aby hledala s Ruskem společnou řeč, rozdmýchává emoce a vytváří negativní postoje. Jejím cílem je především získat další "Lebensraum". Další otroky, další montovny. Další prostor pro uplatňování svých politických a ekonomických zájmů. "Hloupá" a chudá Ukrajina má sehrát podobnou roli jako Československo po druhé světové válce. Má se dobrovolně nechat morálně a hospodářsky vysát a ještě jásat a líbat bruselské hliněné nohy.

4.10.2014 v 21:42 | Karma: 22,67 | Přečteno: 829x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Fakt už na ty mrtvý Rusáky z Donbasu "kašlu"

Omlouvám se všem za to, že jsem nepochopil tu poslední šanci administrátorů iDnes. Ještě mohu stále psát a psát na blog iDnes... díky moc a díky moc a díky moc. Kdo má zájem a má mobil, který je "chytřejší" než majitel, dejte si můj blog do RSS. Ti diskutéři z druhé strany řeky Styx mě už tam dávno mají :-)

4.10.2014 v 19:01 | Karma: 21,54 | Přečteno: 882x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Milý Zdendo Bárto,užil sis své vteřiny ukrajinské genocidní slávy?

Tak tenhle blog už bude pro server Netmedium. Pro Vás, pane Dvořáku z iDnes ani náhodou!!! Ale je pro pana Zdendu Bártu. Tomuto člověku se totiž povedlo ukázat lidem, že kolaboranti, zrádci a všelijací troubové žijí v našem státě! A přitom tvrdí, že oni nic, oni jsou pouze důchodci, které krmíme....

2.10.2014 v 1:44 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1552x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Proputinovští "kolaboranti" se už najdou i mezi členy OBSE

Na místě hromadného hrobu v obci Nižnaja Krinka v Doněcké oblasti začali pracovat mezinárodní pozorovatelé z OBSE. Skupina zahrnuje odborníky z Velké Británie, Francie, Bulharska, Litvy. Přiznali, že jsou šokováni tím, co viděli. Zahraniční odborníci sestavili oficiální zprávu o zvěrstvech, které se zde konaly během doby, kdy byla Nižnaja Krinka pod kontrolou ukrajinských sil. Podle slov odborníka z Lotyšska, se jedná zejména o mnohokrát znásilněné nezletilé dívky 12 – 14 roků. Takové věci jsou chápány jako genocida. Představitelé OBSE, slíbili, že osoby odpovědné za události, bude potrestány v souladu s mezinárodním humanitárním právem. Během doby ukrajinské silové operace v Nižnoj Krinke byla zničena polovina všech domů. Obec je stále bez elektřiny a bez plynu.

1.10.2014 v 11:17 | Karma: 38,29 | Přečteno: 2803x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Islamisté převzali manýry Marxe, Engelse, Lenina, Stalina i Sobotky

Obyvatel Mosulu potvrdil, že ceny potravin jsou nízké, protože islamisté obchodníkům určují ceny. „Nyní zde vládnou. Jdou do pekárny a řeknou: Prodávej za tyto ceny,“ Islámský stát začal užívat plodiny na zaplnění svého rozpočtu a také, aby ničil své protivníky, především jezídy a křesťany, kterým úrodu zabírá. Islamisté na místě nechávají státní zaměstnance, aby mu pomáhali s chodem. Tato taktika dělá z IS daleko větší hrozbu než představuje al-Káida. Ta se zaměřovala na útoky a sebevražedné atentáty. Nicméně IS se snaží být nejen ozbrojenou, ale také vládní skupinou.

1.10.2014 v 7:35 | Karma: 26,52 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x