Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jistě, že ho to bude bolet. Proč jinak by se vyrojilo tolik textů, ža budou sankce neúčinné?

1 0
možnosti

J18a43r48a 48R46a73n92k

22. 7. 2014 17:39

Ruska duse muze byt opravdu jina, ale zmrazena viza a bankovni konta.....vite kolik Rusu (a nejde o oligarchy) skupuje pozemky v Kanade, na Floride, jiz nekolik let se hledali lide se znalosti rustiny a mandarin do realitnich kancelari, nemate o tom tuseni, protoze se o tom v CR nepise.....ani v ruskych novinach a serverech, proc by se tim chlubili:-/

0 2
možnosti

To je takove 'kapitalisticke a zapadacky demokraticke', zmrazovat konta potencialnim konkurentum, ze? Kdopak prvni rekl, 'ze penize nesmrdi' a dnes se toho drzi, ve SVEM pripade, jini. Tak toto tady oslavujeme? Stejne jako 'americke znarodneni' bankovych kont nekterych (osobnosti) a narodu ze Stredniho vychodu?

Tak to mame opravdu skvely vzor.

5 0
možnosti

Zda bude trpet a jakou podobu to bude mit se jeste uvidi. S nejvetsi pravdepodobnosti mirime do posledniho obdobi nadvlady 'jedněch'. A ceka nas neco jako 'Velky tresk' az bude Cina uplne pripravena.

5 0
možnosti

J73a53r49a 29R10a42n70k

22. 7. 2014 17:40

Toh se mozna doziji Vase vnoucata;-)

0 1
možnosti

Naprosta 'jedna' pro prispevek pana Makovicky.

2 1
možnosti

A to Vám nevadí, že hned v první větě úmyslně lže? Když se podíváte jen o kousek níže, tak najdete reakci pana Šebesty s odkazy, kde se dočtete, že smlouva uzavřela již v lednu 2013, kdy byl u vlády proruský prezident Janukovyč.

2 0
možnosti

D28a15v37i58d 17H72r72b98e11k

22. 7. 2014 15:22

Opravdu dobré je, že tvrdíte, že počáteční kapitál oné mini-MMF je v dolarech. K čemu je to dobré, proč není v jüanech nebo rublech? A když je na tom Rusko tak dobře, proč z něj utíkají peníze?

1 0
možnosti

Vážený autore... podle Vaší fotky jsme cca stejného věku a proto si Vám dovolím připomenout "maličkost" z dob našeho mládí... Ta "maličkost" se jmenovala převoditelný rubl a měl být, jak jsem se učil, společnou obchodní měnou pokrokového světa... Co to pro nás tehdy znamenalo?... Do bývalého SSSR jsme vyvážely naše komodity za desetinu ceny (kurz byl stanoven 1:10 ve prospěch převoditelného rublu) a zároveň jsme mnoho zboží (naše škodovky tomu byly příkladem) vyvážely na západ za dumpingové ceny, aby náš stát získal nějaký ten mrzský dolar na nákup potřebného zboží... Co tím chci naznačit, aby padl dolar jako měna pro celosvětový obchod, tak by musela vzniknout měna (např.unce zlata), která by sloužila k mezinárodnímu obchodu... Ve svém příspěvku jste se několikrát zmínil o Číně. Není to tak dlouho, co jsem zde četl blog (možná byl Váš, teď vážně nevím), kde se psalo, kolik dolarů dluží USA Číně... číslo bylo astronomické... a teď mi řekněte jeden jediný důvod, proč by Čína svým jednáním ohrozila své investice? Čína hraje mnohem vyšší ligu, než si myslíme... Je to tuším měsíc či dva, kdy si Čína s Ruskem (s prominutím) "vytřela zadek", když s ním uzavřela smlouvu na dodávky plynu, která, jak Rusové sami přiznali, byla na hranicích rentability... Na závěr se oháníte komoditními kovy... v něčem máte pravdu, ale je potřeba si uvědomit, že ve světovém obchodě se již dnes prodává řelezo a uhlí pod výrobními náklady. 

Suma sumárum: pokud EU a USA budou trvat na sankcích, tak si Rusko může strčit většinu svého nerostného bohatství za klobouk... Vše může EU i USA získat odjinud. Ropou a zemním plynem počínaje a rudou konče a silně pochybuji, že by ostatní státy BRICS zůstaly stát bokem... velice rády výpadek ruských dodávek nahradí ze svých zdrojů.

7 1
možnosti

mam jen jednoduchou otazku - proc uz to to EU neudelala? Kdyz tvrdite ze si Rusko muze vsechno strcit za klobouk?

3 4
možnosti
Foto

Hrozba sankcí je pro všechny sektory ekonomiky nyní velmi reálná. Jsou tu závažné důvody, proč se o podnikání bát,“ řekl Michail Kasjanov, ruský premiér v letech 2000 až 2004. „Pokud budou sankce namířeny proti celému finančnímu sektoru, ekonomika se zhroutí do 6 měsíců,“ tvrdí Kasjanov, který stál po boku Putina během jeho prvního prezidentského období. „Je válka a byznysová elita Ruska žije ve strachu. Snaží se dostat peníze ze země,“ řekla Olga Kryžanovskaja. Alexandr Lebeděv, bývalý miliardář a vlastník britského deníku Independent, prohlásil, že je hluboce pesimistický ohledně toho, zda se někdy Rusku opět podaří napravit pošramocené vztahy s USA i EU. „Čas se vrátil do roku 1980, do vyvrcholení studené války,“ řekl Lebeděv, který byl v minulosti sovětský zpravodajský důstojník v Londýně. „

3 2
možnosti

Vzhledem k dnešní provázanosti budou možná trpět všichni.

3 0
možnosti

Máte pravdu! Duše Putinovi oddaného ruského člověka je totální odlišná, protože každý soudí podle sebe a Vy jste se v té putinovské ruské duši našel.

Co bude v BRICS bych tak moc nepředpovídal, pokud se domníváte, že se teď ostatní země BRICS přetrhnout obětovat se pro imperiální zájmy Ruska, tak na to zapomeňte. To jsou tak akorát Vaše zbožná přání.

6 6
možnosti

P42e77t68r 56F36o76j29t30í50k

22. 7. 2014 14:03

Nejsem pobožný. Akorát, že cokoliv co Putin v tomto článku řekl, je přesným popisem stavu věcí...

6 6
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x