Z Lichkova do Mladkova po státní hranici

Čtvrtý listopadový den roku 2015 jsem vstala brzy ráno, z autobusu přesedla v Jamném na vlak do Lichkova, a zahájila tak své poslední orlickohorské putování toho roku.

Obloha slibovala jasné počasí, ale když jsem v Lichkově vystoupila z vlaku a vydala se směrem na Dvorský kopec, viděla jsem při stoupání k hranici, že směrem k hřebenu Bukovohorské hornatiny se válí cáry mlhy, které se nechtěly jen tak vzdát vlády.

Ze silnice II/312 jsem za viaduktem odbočila vpravo a mírně stoupala k polské hranici, na Dvorský kopec, jehož vrchol leží přímo na státní hranici. Na chvíli jsem se prošla po Polsku, ale kvůli dost neschůdnému terénu jsem se raději vrátila na hraniční cestu, kudy jsem procházela severozápadním směrem na Zadní Hraniční vrch. Užívala jsem si sluníčka a vybarvených stromů, cesta byla klidná a nenáročná, vedla zčásti lesem, zčásti kolem luk. 

V sedle mezi oběma Hraničními vrchy jsem zamířila dolů a pokračovala jihozápadním směrem k Mladkovu, kde jsem vyšla u malého rybníka obklopeného zářivě žlutě zbarvenými břízkami. Pak jsem scházela směrem ke kostelu a na vlakovou zastávku, z níž jsem se opět vlakem vracela domů.

Po krásném putování jsem šťastně dojela domů...a my jsme dojeli na konec dnešního článku. Děkuji za návštěvu a mějte se fajn!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 5.11.2023 15:42 | karma článku: 16,33 | přečteno: 228x