Toulání po Vrchní Orlici (1)

Minulý týden se mi konečně podařilo vyjet do hor. Kvůli všelijakým dopravním komplikacím spojeným s létem jsem hodně zvažovala, kam jet, a nakonec má volba padla na Vrchní Orlici.

Poprvé jsem ji navštívila v prvním roce svých toulek po Orlických horách, tedy před deseti lety. Od té doby jsem přes ni mnohokrát projížděla, někdy také procházela. A bylo krásné vrátit se na stará, známá místa, navíc když na nich naleznete mnoho nového.

První část začneme mou cestou od autobusu po neznačené cestě na jihovýchod, která zhruba kopíruje tok potůčku Hadince opodál, a skončíme poblíž pomníku Josefa Navrátila, v kouzelném klidném místě. Osudem Josefa Navrátila se budu zabývat v příštím díle.

Cestou jsem potkala pár chaloupek, a velkým překvapením pro mě bylo početné stádo oveček a jehňátek na sousední farmě. O něco dál jsem našla své zamilované květinky - kolotočníky ozdobné - u své nejoblíbenější chaloupky v této lokalitě, malý Kříž a vzrostlý strom s obrázkem sv. Antonína Paduánského s Jezulátkem, odkud je báječný výhled nahoru ke kostelu. Hned vedle se nachází výše zmíněný pomník zavražděného Josefa Navrátila.

Po dlouhém putování Vás zvu k malému odpočinku s výhledem na dominantu Vrchní Orlice. Mějte se moc fajn a užívejte léta!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 16.7.2023 15:44 | karma článku: 14,22 | přečteno: 212x