Pavlovy vrchy

Dnes Vás pozvu na jeden krásný vrchol, odkud za dobrého počasí dohlédnete skutečně široko daleko...uvidíte všechny tři hřebeny Orlických hor.

Jmenuje se Pavlovy vrchy a je to jeden z méně známých vrcholů Bukovohorské hornatiny v nadmořské výšce 686 metrů. V jeho těsném sousedství se nachází vrchol Bulík (729 m). Z jihozápadu, jihu a jihovýchodu jsou Pavlovy vrchy lemovány silnicí I/11. 

Výstup na ně není nijak náročný a odmění se úžasnými výhledy na mnoho blízkých i vzdálenějších vrcholů Orlických hor - Faltusův kopec, Martinovu hať, Anenský vrch, Vysoký Kořen, Suchý vrch, Bradlo, Bukovou horu, Jeřáb, Na Hoblovně. Hluboko v údolí pod nimi se nachází PP Čenkovička, o níž jsem psala minule.

Záběry, které uvidíte níže, jsou z letošního března. Při mé první návštěvě loni v červenci mi tak docela nevyšlo počasí, a tak jsem ráda, že nyní to bylo o mnoho lepší.

U nás se právě znovu (pokolikáté dnes už?) rozsněžilo, a tak doufám, že si brzy budeme opět užívat krásného a sluníčkového jarního počasí. Mějte se hezky a na viděnou za týden!

Autor: Veronika Foglová | neděle 3.4.2022 15:54 | karma článku: 14,36 | přečteno: 233x