Mezi Bukovou horou a Suchým vrchem (1)

Pohledem k Jeřábu jsem naznala, že nadešel čas zajet si vyfotit alej, která se nachází u silnice vedoucí ze silnice I/11 dolů do Orliček. A protože v pondělí u nás panovalo ještě babí léto, nebylo nač čekat.

Odpoledne po práci jsem tedy vyrazila. Vystoupila jsem tradičně na čenkovické straně křižovatky a pokochala se výhledem k Bukové hoře, Převáži a Hoblovně. Pak jsem si zašla pár kroků na Jeřáb, kde je dobře vidět na Bukovou horu, jejíž západní svah je hustě zastavěn domy, které se mi sem vůbec nehodí.

Sešla jsem zpět na hlavní silnici a vzala jsem to kousek směrem na Červenovodské sedlo, abych měla lepší výhledy na Suchý vrch a okolí. Potom jsem se opět vrátila na křižovatku a prošla kolem Kříže na orličkovské straně silnice I/11.

A pak už mě čekala cesta dolů, alejí plnou vybarvených stromů. V tomto díle dojdeme nad místo zvané Jiráskův rejd, odkud budeme za týden pokračovat blíž k Orličkám.

Doufám, že Vás neodradilo to množství fotografií, ale nechtěla jsem Vás ošidit o krásy ze svého okolí. Mějte se krásně a budu se na Vás těšit příští neděli.

Autor: Veronika Foglová | neděle 16.10.2022 16:15 | karma článku: 15,20 | přečteno: 252x