Lichkov - Dvorský kopec - Zadní Hraniční vrch - Mladkov

4. listopadu 2015 jsem podnikla svou, toho roku poslední, túru po Orlických horách. Už dva dny předtím jsem měla zato, že je to poslední, nicméně se pak udělalo ještě poměrně hezky, a tak jsem toho využila.

Bylo slunečno, avšak v místech, kde jsem se pohybovala, také lehký opar, díky němuž byla o něco horší viditelnost na blízké vzdálenosti; na delší to bylo podstatně horší. Doufala jsem, že to s postupujícím dnem povolí, ale bohužel. Ale co by člověk chtěl na začátku listopadu... Chtěla jsem si vyfotit Horu Matky Boží nad Králíkami a okolí právě z míst, kam jsem se vydala, ale opar mi to nedovolil.

Ráno jsem dojela vlakem do Lichkova, kde jsem vystoupila a kousek za nádražím jsem odbočila vpravo na asfaltku, která končí na Dvorském kopci, přímo na státní hranici s Polskem. Kousek jsem se prošla i po polské straně, ale byla tam taková džungle, že jsem se raději rychle vrátila k "čáře" a pokračovala dál směrem na Zadní Hraniční vrch po pohodlné cestě. V sedle mezi Zadním a Předním Hraničním vrchem jsem odbočila vlevo dolů nad Mladkov. Prošla jsem kolem mladkovské vodárny, vyfotila jsem i nádherný rybník, který se nachází kousek od silnice při výjezdu na Lichkov a Králíky. Prošla jsem Mladkovem a zabočila doleva k Tiché Orlicí, směrem na vlakovou zastávku Mladkov, odkud jsem se vracela zpátky domů. Bylo to takové nenáročné zakončení sezóny 2015...

Fotogalerie ZDE

Autor: Veronika Foglová | neděle 20.5.2018 19:08 | karma článku: 7,96 | přečteno: 184x