Jižní Tyroly 2023 (5): Výstup k Lago di Boé

Když jsem vystoupila z kabinové lanovky Boé, kolem mě se prostíraly nádherné výhledy, jen opar, který je činil méně viditelnými, mi kazil mé fotografování.

Lanovka končí ve výšce necelých 2200 m n. m. a mě čekal výstup ke krásnému jezeru Lago di Boé, které se nachází zhruba o padesát výškových metrů výše. Vnímala jsem řidší vzduch, ale jinak jsem se kochala okolními vrcholy, některými i se sněhovou pokrývkou, a samozřejmě jsem hlavně fotila a natáčela. Měla jsem tu možnost více nahlédnout do alpské flóry, a tak hodně snímků níže bude zachycovat tamní kytičky či bylinky. 

Nahoře u jezera jsem neměla mnoho času, ale co jsem potřebovala vyfotit či natočit, jsem stihla. Nejkrásnější pohled na samotné jezero byl z menší skalky na východním okraji jezera. Ze západního a severozápadního břehu je stíněno vysokým vrcholem, dosahujícím nadmořské výšky kolem 2500 metrů. 

Pak jsem se vracela pomalu a opatrně na stanici lanovky, sjela jsem nazpět do Corvary a po procházce městem zpátky na hotel mě čekala první jihotyrolská večeře. 

Můj první den v Dolomitech skončil a na další si počkáme. Mějte se hezky a klidný příští týden!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 26.11.2023 15:55 | karma článku: 9,68 | přečteno: 169x