Jižní Tyroly 2023 (4): Procházka Corvarou a lanovkou pod Piz Boé

Když jsme kolem půl druhé dojeli do Corvary na hotel a vynosili si zavazadla z autobusu, shromáždili jsme se na recepci, kde jsme dostali přidělená čísla pokojů, a nastalo stěhování.

Můj pokoj se nacházel hned v prvním patře, a tak jsem si své věci vynesla po schodech. Ti, kteří bydleli ve vyšších patrech a museli tudíž čekat na výtah, to měli horší kvůli čekání.

Vybalila jsem se, a v půl třetí jsme se měli všichni opět setkat dole na recepci. Pak jsme společně vyrazili zpět do Corvary, kde jsme si udělali i hromadnou fotku, navštívili jeden ze dvou kostelů, konkrétně Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, a pak jsme popošli kousek dál na dolní stanici lanovky Boé, která nás vyvezla zhruba 2200 metrů vysoko. Kdo měl zájem, mohl pokračovat sedačkovou lanovkou ještě o něco výš, pod vrchol Piz Boé (3152 m). Mě ale více lákalo jezero Lago di Boé, a tak jsem se od horní stanice lanovky vydala pěšky nahoru.

Dnešní snímky tedy zahrnují cestu do Corvary, návštěvu kostela a přesun lanovkou. O výstupu k Lago di Boé Vám povím příště.

Jsme nahoře...rozhlédněte se pořádně po nádherné krajině Dolomit a příště na viděnou!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 29.10.2023 14:28 | karma článku: 10,56 | přečteno: 172x