Fotografie s příběhem (1) - Most na Zemské bráně

Dnešním dnem počínaje startuji novou rubriku, kterou jsem nazvala Fotografie s příběhem. Dnes Vás v ní pozvu na Zemskou bránu, kterou z mých článků už dobře znáte.

Když jsem před mnoha lety začala shánět po internetu veškeré dostupné informace o Orlických horách, dostala jsem se i různým snímkům Přírodní rezervace Zemská brána.

Dlouho mě lákalo se tam podívat, ale poprvé na to došlo až v srpnu 2013. Vybrala jsem si trasu z Českých Petrovic přes Čihák, a zpět.

Když jsem došla na most, byla celá řeka ponořena ještě do stínu a silný hukot protékající vody ve mně vzbuzoval dojem, že jsem se ocitla někde uprostřed divočiny. Okamžitě jsem se do tohoto místa zamilovala a od té první návštěvy neuběhl jediný rok, kdy bych tam nebyla znovu. Nikdy mě nepřestane fascinovat ta divoká, nespoutaná krása tohoto místa, která jako by odplavovala všednodenní starosti a dávala člověku zapomenout na zlé, těšit se dobrým a snít.

Od mé poslední návštěvy Zemské brány dnes uplynulo přesně deset měsíců...

Má úplně první fotografie Divoké Orlice z mostu na Zemské bráně na české straně...

...a na polské straně

Most na Zemské bráně, přes nějž prochází silnice II/311

Příští týden by se snad konečně mělo zlepšit počasí, tak Vám do něj přeji všechno dobré, spoustu sluníčka pro zahřátí i zlepšení nálady...a na viděnou za týden!

Autor: Veronika Foglová | neděle 30.5.2021 14:34 | karma článku: 15,82 | přečteno: 289x