Dušičky 2015

Naprosto jsem nečekala, že můj článek z minulé neděle bude mít takový ohlas. A tak jsem se rozhodla na něj navázat snímky z následujícího dne, kdy jsem si udělala výlet do Orliček a okolí.

Bylo pondělí, 2. listopadu 2015, a byly to nejkrásnější Dušičky za mnoho let. Počasí se neslo ve stejném duchu jako předešlý den, a tak jsem toho prostě musela využít.

Vyrazila jsem pěšky z Jablonného nad Orlicí romantickým údolím zvaným Hradiska do Orliček a pak kousek nad ně, kde se rozprostírá neuvěřitelně nádherná krajina kolem Suchého vrchu (995 m), nejvyššího vrcholu Bukovohorské hornatiny, což je nejjižnější část Orlických hor. Horizont je zarámován mnoha dalšími vrcholy, např. Prostředním vrchem, Martinovou hatí či Bulíkem.

Na jednom ze snímků uvidíte skálu, která na horním konci uzavírá Hradiska a připomíná z profilu tvář císaře Františka Josefa I.

Příroda byla úžasně vybarvená do teplých podzimních tónů a v nadmořských výškách, kde jsem se nacházela, byly stromy ještě velmi málo opadané. Od krásných výhledů na Suchý vrch a okolí, které Vám vřele doporučuji, jsem se vydala nahoru k lesu a chtěla jsem projít přibližně jihozápadním směrem ke křižovatce Orličky - Čenkovice, kde jsou rozhledy vůbec nejkrásnější.

Možná si ještě někdo vzpomenete, jak suché bylo léto toho roku. A já jsem přesto po tom extrémně suchém létě zapadla na kraji lesa po kotníky do velmi mazlavého bláta, z něhož jsem se nějakou chvíli nemohla vyprostit. Napadaly mě myšlenky na to, zda mě vůbec řidič na zpáteční cestě pustí do autobusu... Bláto ale nakonec uschlo a opadalo, takže jsem měla po starosti.

Bohužel se mi ale do cesty postavila oplocená část lesa, a tak jsem to vzala rovně nahoru, směrem na silnici I/11, po níž jsem se chtěla dostat na křižovatku, poblíž které je autobusová zastávka. Terén byl dost neschůdný, což mě zdrželo, a autobus mi o pár minut ujel. Nakonec mi to ale vůbec nevadilo, protože jsem si mohla ty přírodní krásy užívat o hodinu déle a nadělat si na památku spoustu fotografií.

Mějte se moc krásně a ať Vás nový týden něčím příjemným překvapí. Budu se těšit na viděnou příští neděli!
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 8.11.2020 14:21 | karma článku: 17,18 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Veronika Foglová

Zase jednou z Neratova...

28.4.2024 v 12:57 | Karma: 12,82

Veronika Foglová

Velikonoce 2024

31.3.2024 v 16:26 | Karma: 12,80