Chaloupky Orlických hor - Neratov (1)

Po mnohém odkládání se dnes konečně dostávám k tématu, které jsem chtěla zpracovat už hodně dlouho. 

Pořád jsem však měla dost jiných námětů, a tak jsem si nakonec řekla, že neratovské chaloupky nechám až na roční výročí dne, kdy jsem je fotila, což bylo právě včera.

Myslím, že Neratov netřeba představovat, a tak Vám jen povím, že jsem tehdy začínala u čp. 117, kde se naproti v ohradě páslo krásné stádečko hovězího, které si mě zvědavě prohlíželo, a přes sousoší sv. Petra a Pavla, k němuž mám také v plánu se někdy dostat, jsem pokračovala k modré turistické trase, již jsem překročila a šla dále směrem k Pietě na rozcestí u ev. č. 117. 

Odtud doleva po žluté, kde už začínalo mírné stoupání, které se stávalo prudším a prudším, ale za ty nádherné výhledy, když jsem došla až nad bývalý Baierův statek, odkud je kromě Gór Bystrzyckich vidět i na dalekém horizontu Suchý vrch, Bradlo a Buková hora, to v každém případě stálo. A kolem zmíněného statku jsem se vracela neznačenou cestou zpátky dolů do Neratova. 

Chaloupek bylo moc a moc, jedna nádhernější než druhá, a tak dnes své putování zakončíme u nádherné roubenky v moderním stylu, kde jsem si ve stínu odpočinula a která má č. ev. 204, v nadmořské výšce 685 metrů.

Tak která se Vám líbí nejvíc? Anebo byste si nedovedli vybrat, stejně jako já? Každopádně doufám, že potěšily Vaše očka stejně jako před rokem moje, a slibuji, že i druhá část bude stát za to. Hezkou neděli a klidný příští týden!

Autor: Veronika Foglová | neděle 5.6.2022 15:10 | karma článku: 16,65 | přečteno: 325x