Bulík a okolí

20.10.2014 jsem byla na návštěvě u příbuzných v Jablonném nad Orlicí. Bylo docela hezké počasí, a tak jsem si chtěla zajet kousek od Jablonného na své oblíbené místo.

Neměla jsem mnoho času, takže jsem nestihla všechno, co jsem měla v plánu, ale přesto jsem si to moc užila.

Bulík (729 m) se tyčí nad silnicí I/11 z Jablonného na Červenovodské sedlo. Východním směrem se z něj otvírají krásné výhledy na Bukovou horu (958 m) a Jeřáb (900 m), ovšem pokud sejdete až pod les, naskytnou se daleké výhledy k Suchému vrchu (995 m), sedlu Hvězda (843 m) a Prostřednímu vrchu (872 m), jižním do krajiny mezi Čenkovicemi a Výprachticemi, a konečně jihozápadním na sousední vrchol Pavlovy vrchy (686 m), kam jsem nakonec nestačila dojít. Zbylé strany jsou zalesněné. Rostou tam letité buky, v tu dobu ještě neopadané a krásně vybarvené.

Protože bylo stále co fotit, ale čas rychle utíkal, musela jsem brzy pomýšlet na návrat, aby mi neujel autobus. Ono se to sice nezdá, ale z míst, kde jsem byla nejdál, to na zastávku bylo přes kilometr, a tak jsem měla co dělat, aby mi autobus neujel. Nebýt nakonec toho, že měl malé zpoždění, opravdu bych ho nestihla. Opět se postarala Boží Láska...

Fotogalerie ZDE

 

Autor: Veronika Foglová | čtvrtek 3.5.2018 11:13 | karma článku: 10,06 | přečteno: 238x