Zasloužená pochvala za skvělou práci oddělení ARO Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou

Obrátila se na nás s anonymní prosbou velmi milá a příjemná paní, která chtěla ve webovém prostoru vyjádřit své velké poděkování za skvělou práci oddělení ARO Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou.

„ Vážení, dovolte, abych zůstala v anonymitě, ale i tak poděkovala za záchranu života mého manžela a to díky skvělé práci ARO oddělení nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, MUDr. Marcel Maršík a jeho zdravotnický tým odvedli skutečně skvělou práci a díky ní můj manžel žije a nyní je na jiném oddělení mimo ohrožení života. Já si práce celého týmu ARO nesmírně vážím a hrozně moc mu děkuji. Zachránili jste mi nejen manžela, ale celou naší rodinu psychicky zvedli ode dna a z beznaděje a na to se jen těžko nalézají slova díků, ty Vám však pane primáři a celý týme patří právem“ . S úctou PaedDr. X Y.

Takovéto zprávy se vždy čtou velmi rády a jsou jistě skvělým povzbuzením do práce těchto skvělých zdravotnických týmů, škoda jen že paní chtěla zůstat v anonymitě, nicméně respektujeme.

Několik řádků o oddělení ARO v Oblastní nemocnici Rychnov nad Kněžnou :

Počátky anesteziologie v místní nemocnici jsou úzce spjaty s rozvojem chirurgie a chirurgických oborů. Anestezii zpočátku podávali sami operatéři a řádové sestry. Stoupající náročnost chirurgických výkonů a zdokonalení anesteziologických technik způsobily vyčlenění specializovaného oboru se samostatnou náplní.Vznik oddělení anesteziologie se datuje do roku 1972 .

Počátkem 60-tých let minulého století se součástí oboru anesteziologie stává resuscitační, dnes intenzivní medicína.

Lůžkové oddělení Anesteziologie a resuscitace bylo v rychnovské nemocnici otevřeno v roce 1992 v prostorách bývalé kaple – dnešní chirurgická JIP.

V roce 1999 proběhla výstavba nového lůžkového oddělení Anesteziologie a intenzivní medicíny.

Lůžkové oddělení ARO :

Zajišťuje komplexní resuscitační a intensivní péči pro pacienty s probíhajícím nebo hrozícím selháním základních životních funkcí v nemocnici i z terénu, přijímané od zdravotnické záchranné služby.

Naše oddělení se skládá z 5 resuscitačních lůžek, které jsou vybaveny současnou moderní technikou k zajištění umělé plicní ventilace, dočasné náhrady ledvinných funkcí, léčby intoxikací, aspirací, polytraumat a srdečních selhání.

Zajišťujeme i intenzivní péči u pacientů po rozsáhlých operačních výkonech a úspěšných resuscitací.

Zabezpečujeme neodkladné resuscitace v areálu nemocnice.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | pátek 15.12.2017 9:31 | karma článku: 6,93 | přečteno: 1727x