Základní škola a Praktická škola Rychnov nad Kněžnou pořádá Den otevřených dveří

Na Den otevřených dveří jsou vyhrazeny dva termíny a to 16. listopadu 2016 a 13. ledna 2017 v čase 08:00 hod. - 14:30 hod. 

K prohlídce a pedagogickému seznámí budou tři pracoviště: Kolowratská 485 - Rychnov nad Kněžnou, Českých bratří 1388, Rychnov nad Kněžnou a Kvasiny 340.

A aby jste něco málo věděli o škole, tak dovolte několik informací.

- Pracoviště Rychnov nad Kněžnou, Kolowratská 485 - Pracoviště typově odpovídá základní škole praktické. V budově se nachází 5 tříd, počítačová učebna s připojením na internet, interaktivní tabule a dataprojektory v každé třídě, tělocvična, dřevodílna, cvičná kuchyňka , pracovní dílna, družina. Do školy dochází klinický logoped. Budova se nachází ve středu města, je jednoposchoďová, přízemí je bezbariérové, součástí je i menší bezprašný dvůr a školní zahrada. Všichni se stravují v městské školní jídelně, kam společně docházejí.

 

- Pracoviště Rychnov nad Kněžnou, Českých bratří 1388 - Pracoviště typově odpovídá základní škole speciální a střední praktické škole jednoleté a dvouleté. V budově je 6 učeben, cvičná kuchyňka, menší tělocvična, rehabilitační místnost, snoezelen, relaxační místnost, keramická dílna, nové sociální zařízení, zázemí u každé učebny. Škola pracuje s moderní IT technikou, interaktivními tabulemi, dataprojektory, počítače jsou ve všech učebnách. Budova je jednoposchoďová, bezbariérová, každá třída má část pro výuku i pro relaxaci. Součástí objektu je rehabilitační pracoviště REHA, kde se o děti starají odborní rehabilitační pracovníci. Do školy dochází klinický logoped. Obědy jsou donášeny z vedlejší MŠ. Celá škola je obklopena rozsáhlou a krásnou zahradou.

 

- Pracoviště Kvasiny 340 - Pracoviště typově odpovídá základní škole speciální a střední praktické škole. Školní učebna je součástí nového moderního ústavu sociální péče pro mládež. Žáci využívají hernu, tělocvičnu, hudební a výtvarnou dílnu, počítače, zahradu. Děti a studenti se stravují přímo v budově. Je zde 1 třída základní školy speciální spojena se třídou střední školy.

 

 

Autor: Martin Fletcher | pátek 4.11.2016 21:00 | karma článku: 11,19 | přečteno: 168x