Ve 35. kole Tipsport extraligy podlehl Mountfield HK týmu BK Mladá Boleslav v prodloužení

Ač hradečtí lvi v tomto zápase vedli 2:0, tak bohužel se nakonec zápas otočil ve prospěch Mladé Boleslavi. 

Na led se v tomto utkání do sestavy domácích po vleklém zranění vrátil Michael Gaspar a extraligový debut v tomto utkání zažil Jakub Muška odchovanec Mountfieldu HK.

1.třetina

V čase 06:40 předvedli domácí hráči pěknou akci, když se snažili prosadit Lukáš Cingel a Radek Smoleňák, mladoboleslavská obrana byla však ostražitá. Hradečtí lvi si gólem spravili chuť v čase 07:51, v rychlém protiútoku si šikovně zpracoval puk kapitán Radek Smoleňák, který přesnou střelou překonal hostujícího gólmana Gašpera Krošeljeho. Stav utkání 1:0. Od poloviny prvního dějství hra znervózněla a tak přibyly fauly a vyloučení, celkem 3 za 1. třetinu, ani jeden z týmů však početní výhodu nevyužil.

2. třetina

V čase 21:53 si hradečtí lvi připravili pro diváky pěknou šanci, Matěj Chalupa z bezprostřední blízkosti bohužel netrefil dobře branku a jeho švih mu dokonce zlomil hokejku. V čase 30:06 měli pěknou akci mladoboleslavští, Adam Zbořil se pokoušel překonat blafákem Marka Mazance, ten byl však ostražitý. Hned po této akci si vyžádali hlavní trenéři Mountfieldu HK Tomáš Martinec a Vladimír Růžička pro svůj tým oddechový čas, aby udělali něco s narůstajícím tlakem BK Mladá Boleslav. Dokonce třetiny byli opět vyloučeni celkem tři hráči a opět bez využití početní výhody s možným vstřelením gólu.

3. třetina

Do posledního dějství hradečtí skočili jako opravdoví lvi a velmi rychle se jim podařilo vstřelit gól a to v čase 40:32Matěj Chalupa si skvěle najel před branku a šikovně překonal Gašpera Krošeljeho. Stav utkání 2:0. Jakoby se od tohoto gólu na čepele hradeckých hokejek přilepila smůla, nejen že mladoboleslavští výrazně zvýšili svou aktivitu, ale také se jim v čase 50:42  díky přesilové hře podařilo skórovat, Adam Zbořil velmi šikovně překonal všechny hradecké obránce a střelou, která se klouzala po ledě překonal Marka Mazance, stav utkání 2:1. Týmu BK Mladá Boleslav narostla křídla a byla stále více nebezpečná před Markem Mazancem. Další gól mladoboleslavští vsítili dokonce v oslabení a to v čase 54:26, kdy si chytře před Markem Mazancem počínal Ondřej Najman a vsítil gól. Ač byly do konce třetí třetiny k vidění pěkné šance na obou stranách, tak stav utkání byl 2:2 a muselo se jít do prodloužení.

Prodloužení

je vždy zatěžkávající zkouškou tří hráčů obou týmů. V čase 62:07 o výsledku utkání rozhodl mladoboleslavský Ondřej Najman, který dostal šikovnou přihrávku do mezikruží od Radima Zohorny a v zakončení se nemýlil. BK Mladí Boleslav tak porazila Mountfield HK 2:3. Utkání sledovalo 4535 diváků.

Fotogalerie: https://fletch.rajce.idnes.cz/Mountfield_HK_BK_Mlada_Boleslav_2_3_-_po_prodlouzeni/

Autor: Martin Fletcher | neděle 12.1.2020 14:03 | karma článku: 15,57 | přečteno: 9419x