Vánoční výstava vláčků v Červeném Kostelci

Po dvou letech se do Červeného Kostelce vrací modeláři z České Skalice, aby v předvánočním čase uspořádali výstavu vláčků a železničních modelů. 

Letošní 4. ročník se koná ve spolupráci se Základní školou V. Hejny, s laskavým svolením vedení školy bude expozice vláčků vystavena v budově 1. Stupně a to sobotu a neděli 10. a 11. prosince.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout domácí kolejiště zkušených modelářů, kteří během roku rozhodně nezaháleli. Děti z modelářského kroužku představí digitální kolejiště ovládané systémem ROCO Z21, a ostatní mladí modeláři z kroužku budou prezentovat své modely, se kterými v průběhu roku sbírali ocenění na modelářských soutěžích po celé republice.

Dále bude k zhlédnutí modulová železnice, kterou modeláři ovládají pomocí tabletů a chytrých telefonů. Novinkou bude železniční stanice Červený Kostelec, kterou diváci uvidí v premiéře. Modulová železnice bude v délce přes 30 metrů. Takže malí i velcí příznivci modelové železnice si jistě přijdou na své.

Jako doprovodný program připravujeme poutavou expozici papírových hradů.  Ti nejmenší se mohou těšit tradičně na hrací stolky s dřevěnou vláčkodráhou.

Výstavu doplní nabídka potřeb pro železniční modeláře a dřevěné vláčkodráhy. Atmosféru adventní výstavy a blížících se svátků dokreslí vánoční osvětlení, nabídka potřeb pro předvánoční pečení, krásné, ručně háčkované ozdoby pro zpříjemnění vánoční pohody.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | úterý 6.12.2016 17:00 | karma článku: 11,22 | přečteno: 101x