V polském městě Bielsko-Biala proběhlo mezinárodní setkání seniorů

Společného setkání se zúčastnilo cca 800 seniorů ze Slovenska, Polska a z České republiky. Za ČR zastupovali především senioři Moravskoslezského kraje pod vedením předsedkyně Krajské organizace Seniorů Zlatuše Paršové.

Jednalo se o 10. setkání a to příští bude v České republice. Cílem této akce byla integrace seniorů z pohraničních oblastí a výměna zkušeností včetně předvedení uměleckých úspěchů. Akce se také zúčastnil dobrušský Petr Tojnar, který je víceprezidentem Seniorů ČR.

Program celého dne byl opravdu zajímavý a každý ze seniorů si přišel na své.

Z České republiky vystoupila taneční skupina „COUNTRY GIRLS“ z Petřkovicic, ze Slovenska vokální skupina „BOBROVCŮV TÝM“ a „SEVERANKA“. Z místního polského prostředí vystoupil vokální soubor „RETRO“, taneční skupina „AS+“a „MARTHBOS“. Navíc zazpíval a zahrál na harmoniku Stanislaw Czekalski.

Nechyběly také tolik oblíbené soutěže : Společné hry, tvoření s pilkou, pití šťávy na čas, hod klobouku na hrábě a přibíjení hřebíků na čas. ze sportu byl hodně navštívený turnaj stolního tenisu a Pétanque.

Polská policie předvedla ukázku práce se služebními psy.

Akce byla vydařená, nejen že se setkali přátelé, ale vznikla také nová přátelství a všichni se těší na 11. ročník, který bude v naší vlasti za rok.

 

Autor: Martin Fletcher | neděle 26.8.2018 18:54 | karma článku: 10,75 | přečteno: 4380x