Špotáková, Hejnová, Maslák, Staněk na prvním ročníku atletického mítinku RIETER

První ročník atletického mítinku RIETER, který se uskuteční v sobotu 17. Srpna v Ústí nad Orlicí, by měl mít skvělou úroveň. Největší hvězdou mítinku bude dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Bára Špotáková

„Její manažer potvrdil, že překonala zdravotní trable a přijede k nám závodit. Pochopitelně mám velkou radost. Na mítinku bude startovat nejen dvojnásobná olympijská vítězka, ale také trojnásobná stryně světa, mistryně Evropy a třináctinásobná česká šampionka,“ připomíná manažer mítinku Vladimír Vaněk. Dodejme, že Špotáková je držitelkou světového rekordu (72,48 m).

Další hvězdou RIETER mítinku bude překážkářka Zuzana Hejnová. Ta na trati 400 metrů překážek vybojovala olympijský bronz, stala se dvakrát mistryní světa, na evropském šampionátu získala bronz a za halových mistrovství Evropy má ve své sbírce dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Osobní rekord Hejnové má hodnotu 52,83.

Sobotní mítink ozdobí svojí účastí také trojnásobný mistr světa v hale v běhu na 400 metrů Pavel Maslák, který vybojoval další medaile na halových šampionátech venku (zlato a stříbro) i v hale (třikrát zato a třikrát bronz). Maslák je držitelem českých rekordů na tratích 300 (31,80) a 400 metrů (44,79), v Ústí nad Orlicí poběží netradiční třístovku.

V koulařském sektoru se fanoušků atletiky představí Tomáš Staněk, který na halových světových a evropských šampionátech vybojoval celkem tři bronzové medaile. Osobní rekordy Staňka: 22,01 (venku) a 22,17 (hala).

Soutěže oštěpařů a oštěpařek by měly na RIETER mítinku patřit k tomu nejlepšímu. S Bárou Špotákovou bude bojovat o prvenství Nikola Ogrodníková, stříbrná medailistka z mistrovství Evropy, závodnice s osobním rekordem 67,40 m.
Mezi muži nemá v sobotu chybět její životní partner, Vítězslav Veselý. Ten má doma zlato z mistrovství světa, bronzovou olympijskou medaili, jednu zlatou a dvě stříbrné medaile z evropských šampionátů. Osobní rekord Veselého: 88,34 m.
S vysokými ambicemi přijede do Ústí nad Orlicí také oštěpař Petr Frydrych, bronzový medailista z mistrovství světa s osobním rekordem 88,32 m.

Na mítinku, který bude zahájen v 15.45 hodin, budou startovat atleti z Česka, Uzbekistánu, Indie, Ukrajiny a Slovenska.

Autor: Martin Fletcher | středa 14.8.2019 11:23 | karma článku: 14,51 | přečteno: 8630x