Slovenská redakce zveřejní práci zavražděného novináře? Mohlo by to být už brzy

Vražda mladého slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně redaktorovi kolegy nezastraší. Podle šéfredaktora Aktuality.sk se poslední článek, na němž sedmadvacetiletý investigativní novinář pracoval, vydá.

A co možno v nejkratším čase, jak citovala šéfredaktora Petera Bardyho na svém facebookovém profilu redaktorka Iva Mrvová. Novinář Tom Nicholson, který na Slovensko přišel z Kanady a který je známý odhalením největšího korupčního skandálu u našich východních sousedů s názvem Gorila, slovenskému Denníku N prozradil, že Ján Kuciak pracoval na článku o italské mafii, která údajně na východě země čerpá peníze z evropských fondů a posílá je zpět na Apeninský poloostrov.

 Redaktor prý poskytl Kuciakovi informace, které se tohoto tématu týkaly, protože on sám nemohl na případu pracovat. Spolu s jedním novinářem, jenž pracoval na podobném tématu, byli totiž u policie na výslechu.

Podle policejního vyšetřování byl mladý pár nalezen v neděli ve 22:30 v rodinném domě ve Velké Mači, který nedávno spolu zakoupili. Přítelkyně byla střelena do hlavy a reportér byl zasažen do hrudi.

Slovenský policejní prezident naznačil, že mohli být zabiti kvůli práci investigativního novináře.

Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/216807-slovenska-redakce-zverejni-praci-zavrazdeneho-novinare-mohlo-by-to-byt-uz-brzy/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | úterý 27.2.2018 12:04 | karma článku: 0 | přečteno: 6x