Rozhovor s Michaelou Matuškovou před zahájením nové sezóny ŽBL

Michaela Matušková patří mezi velmi zásadní hráčky Hradeckých Lvic bylo nám radostí před startem nové ženské basketbalové sezóny s ní udělat rozhovor. 

Michaelo jak hodnotíte dosavadní přípravné zápasy Hradeckých Lvic, které zápasy byly pro vás nejtěžší a proč je nějaký zásadní moment, který si s přípravy pamatujete a zůstane ve vás? 
Přípravné zápasy hodnotím velmi pozitivně. Na to, v jaké jsme byly sestavě (bez Ovsíkové – teď již Klaudové, Minarovičové a Kulichové), jsme uhrály parádní výsledky. V přípravě byla většina zápasů proti kvalitním soupeřům, ale řekla bych, že nejtěžší pro nás bylo finále turnaje v Trutnově proti Ružomberku, kdy už jsme z předešlého dne měly dva zápasy v nohách a navíc jsme se musely potýkat s agresivní a tvrdou obranou soupeře, což bylo v tak úzké rotaci velmi náročné. Žádný zásadní moment si nevybavuji, možná to, že jsme vrátily Nymburku prohru z finále turnaje v Ostravě. 

Jaká jsou vaše osobní očekávání od nové sezóny 2018/2019? 
Já mám cíle stejné jako každý rok, hrát v lize o medaile a postoupit do final four Českého poháru. Letošní sezónu je náš tým poprvé přihlášen do evropské ligy CEWL. Doufám, že tam nasbíráme nové zkušenosti a setkáme se i s jinými styly basketbalu, než na které jsme zvyklé. 

Mají Hradecké Lvice nějaké nové zásadní posily? Nebo naopak je někdo kdo odešel a bude vám chybět nejen hráčsky? 
Na pozici pivotek jsme posilnily o Kláru Vojtíkovou z Ostravy a Petru Kulichovou, která se vrátila po dlouholetém angažmá v Turecku. Na perimetru nám přibyla Kája Šotolová a začaly s námi trénovat i dvě dorostenky Fišerová a Bolardtová. Po loňské sezóně odešla spousta kvalitních hráček, jmenovitě Kuthanová, Šípová, Bartoňová, Březinová, Hrušková, Růžková a Natabou. Tímto jim přeji jen to nejlepší jak po basketbalové, tak životní stránce. 

Máte nějaký vzkaz pro fanoušky ? 
Letos budeme opět potřebovat vaší plnou podporu, jste naším šestým hráčem na hřišti!! Máte se na co těšit. 

Kdy hrajete a s kým první domácí zápas? 
První zápas hrajeme na domácím hřišti ve středu 3.10.2018 proti týmu Slovanka MB od 18:30 hodin. 

Autor: Martin Fletcher | pátek 28.9.2018 10:33 | karma článku: 14,97 | přečteno: 8608x