Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček pozval členy Senior parlamentu

V historickém jednacím sálu Poslanecké sněmovny dnes zasedalo na 80 seniorů a seniorek z celé České republiky, kteří jsou registrovanými členy Senior Parlamentu. 

V čele s viceprezidenty spolku Senioři ČR, z.s. Petrem Tojnarem a Miloslavem Mrštinou, si tak vyzkoušeli, jaké to je jednat ve skutečném jednacím sálu naší dolní komory parlamentu. S jejím předsedou Radkem Vondráčkem diskutovali o vzniklé platformě „Senior parlamentu“, kterou sám inicioval, kde se senioři mohou vyjádřit k připravovaným zákonům. Během diskuse se hovořilo i o aktuální politické situaci.

Vondráček ocenil aktivitu seniorů a slušně vedenou diskusi. Té předcházela prohlídka historických prostor budov parlamentu, včetně kanceláře jejího předsedy. Na závěr setkání předseda přislíbil, že se další setkání v budoucnu budou pravidelně opakovat.

Co je Senior parlament

Senior parlament je diskuzní a názorová platforma určená všem, kteří se zajímají o politické a společenské dění. Členem Senior parlamentu se může stát každý občan České republiky starší 55 let. V tuto chvíli je registrováno 168 členů a cílem je, aby se senioři zajímali o veřejné dění. Více na www.seniorparlament.cz.

11.03.2019 Beseda Radka Vondráčka s členy Senior parlamentu

V pondělí 11. března 2019 se uskutečnilo první setkání předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radka Vondráčka s členy Senior parlamentu – internetové diskuzní platformy pro občany starší 55 let (www.seniorparlament.cz).

Ze stávajících 168 členů Senior parlamentu do Sněmovny zavítalo přibližně 70 lidí z celé republiky. Úvodním bodem pestrého programu byla prohlídka jednacího sálu, spojená s přednáškou o jeho historii, pan předseda poté hosty provedl svojí pracovnou. Následovala hodinová beseda, přičemž členy Senior parlamentu zajímala zejména aktuální politická témata a fungování Poslanecké sněmovny.

„Akce byla, myslím, oboustranně přínosná. Internetové diskuze probíhající v rámci Senior parlamentu sleduji a jsem opravdu potěšený, že jsem měl dnes příležitost poznat členy osobně. Bylo to velmi příjemné odpoledne v milé společnosti. Překvapila mě vysoká účast a živá diskuze. Poděkoval jsem osazenstvu za aktivitu, dotazy a podněty,“ zhodnotil setkání Radek Vondráček, který projekt zaštítil a stál rovněž u jeho zrodu.

Autor: Martin Fletcher | úterý 12.3.2019 16:43 | karma článku: 7,06 | přečteno: 6170x