Ondřej Soukup stojí za posledním videoklipem Marka Ztraceného

Velice sympatický člen kapely Pekař, fotograf a režisér Ondřej Soukup nám poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém nám prozradil něco ze své profese a z natáčení nového videoklipu Marka Ztraceného pod názvem : „Tak se nezlob“.

Jste nejen baskytarista a zpěvák, ale také kameraman, fotograf a režisér, která z těchto rolí vám nejvíce sedí a a proč?

Kamera, fotka i ta basa k sobě v mojí hlavě strašně hezky ladí. Točím převážně hudební videoklipy, takže s muzikanty jsem v kontaktu jak v týdnu, kdy se věnuji kameře, tak o víkendu, kdy jezdíme s kapelou. Je jedno, jestli mám v ruce basu, nebo kameru, vždy budou kolem dost podobní lidé a v téhle mojí bublině se mi žije nejlíp. 

V kapele Pekař jste dvorním režisérem videoklipů, který z nich je pro vás nejbližší? 

V kapele Pekař jsem stál za všemi klipy, snad kromě klipu Světluška, který si vzal kamerově na starost Mahdies. Se všemi klipy naší kapely jsem dost osobně spjatý, ale pokud bych si měl vybrat jeden, který mě baví nejvíc, budou to asi Větrolamy. 

A jak se vlastně rodí nápad k vašim videoklipům, jistě je to velmi rozličné a  také záleží na textu sklady, že?

Tak nejčastěji přijde s nápadem na klip právě kapela, která písničku skládala, nebo vytvářela. Někdy se ale stane, že kapela vůbec neví, nebo že přímo vyžadují, abych klip celý vymyslel já. A tady jsou dvě možnosti – buď mě něco napadne hned, jsem z toho nadšený a sype se mi to z hlavy samo, nebo se naopak zasekneme a pak se prostě musí čekat, až se ukáže cesta sama. U posledního klipu Rybiček 48 jsem příběh klipu vymyslel v neděli v 5 ráno ve sprše, úplně náhodně. Takže jak kdy.

Mezi vaše poslední práce patří sehrané režisérské duo s Markem Ztraceným na jeho videoklipu ke skladbě „Tak se nezlob“, jak náročné bylo natáčení s tolika protagonisty a zejména s legendou českého a celosvětového hokeje Jaromírem Jágrem?

Natáčení s Markem Ztraceným je vždycky zážitek a pokaždé úplně jiný. Na minulém klipu jsme proletěli Evropu, teď jsme v šibeničním čase museli sehnat lidi, prostor, techniku a rekvizity a navíc do druhého dne sestříhat, aby to mohlo jít ven ihned. Se všemi známými herci se točilo krásně, všichni jsou to profíci. Jarda Jágr přijel jako poslední, měl po zápase a my byli taky dost unavení, ale stejně jsme to dali obstojně a ani Jarda se nemusí za svůj výkon stydět! 

Jaké má plány Ondřej Soukup pro rok 2020?

 Pro rok 2020 nemám asi nic specifického, snad jen, že po půl roce chystání konečně zveřejním své portfolio, na kterém usilovně pracuji (je potřeba zaevidovat přes 200 projektů, každý projekt zabere zhruba 30 minut, tak si to představte…). Jinak hrát, točit, fotit a když zbude jeden, či dva volné dny, tak trochu cestovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | středa 4.3.2020 19:28 | karma článku: 13,91 | přečteno: 5694x