Nábor Klubu Nozomi Dojo pro Kendó/Iaido/Džódó

Klubu Nozomi Dojo  v Hradci Králové pořádá nábor do svých řad. Vítány jsou starší děti i dospěláci. Přijďte se podívat na ukázkový trénink a uvidíte jestli vás bojová umění oslovila.

Nábor nových členů se uskuteční 5.9. zváni jsou všichni zájemci o cvičení japonského bojového umění kendó a iaidó a to jak z řad dospělých tak dětí od 7 let na ukázkový trénink.

Hledáte zajímavý koníček pro sebe či své děti? Máte rádi Japonsko a jeho kulturu? Nebo byste chtěli cvičit nějaké bojové umění? Pak se přijďte podívat na nábor kendó neboli japonského šermu! Je možné se sejít v pondělí 5. září 2016 v 18 hodin v malé tělocvičně SPŠ stavební na Pospíšilové třídě.

Seznámí s principy kendó, dozvíte se základní informace o oddíle Nozomi dódžó, shlédnete zkrácený trénink, techniky s mečem a spoustu dalších věcí. Kendó je vhodné pro děti i dospělé, pro muže i ženy, pro mladší i starší a začít lze v každém věku. Nebojte se a přijďte se podívat; děti do 15 let v doprovodu rodičů. 
 

Program náboru:

Ukázkový trénink: pondělí 5.9.2016, 18:00 - 19:30 hodin. Získáte základní informace o oddíle Nozomi dódžó, a uvidíte zkrácený trénink, techniky s mečem a spoustu dalších věcí.

Kurz pro začátečníky: od pondělí 12.9.2016 do konce roku. V průběhu kurzu získáte základní znalosti kendó. Po jeho ukončení je možné vstoupit do oddílu a pokračovat dále ve cvičení.

Kde:

Střední průmyslová škola stavebnímalá tělocvična, Pospíšilova třída 787/11, 500 03 Hradec Králové - Slezské Předměstí. Vchod do areálu je z ulice Švendova.

Pro koho je kendó vhodné:

Kendó může cvičit téměř každý bez ohledu na věk a pohlaví. Je vhodné pro děti, dospělé, muže i ženy a začít se dá opravdu kdykoli. V klubu cvičí kendó děti od 7 let a iaidó mládež od 14 let. Nejstaršímu cvičícímu členovi dojo je přes 50 let.

Co s sebou na trénink:

Kendo se cvičí ve speciálním oděvu kendo-gi, později se cvičí v bógu - lehkém brnění pro kendó. Nakoupení poměrně drahého vybavení však není nutností, protože v začátku stačí jen tričko a tepláky. Později cvičencům zapůjčíme oblečení, bógu i meče zdarma.

Kendó rozvíjí schopnosti člověka:

V kendó a iaidó není rozhodující síla svalů, ale z fyzických schopností spíše pohybový talent, mrštnost a postřeh. To vše kendó i iaidó rozvíjí. Hlavní důraz je kladen i na psychickou stránku osobnosti a rozvoj mentálních vlastností.

Kdy začít cvičit iaidó:

Iaidó není tak dynamické cvičení jako kendó a je bezkontaktní. Z tohoto důvodu je velmi vhodné i pro ženy. Vzhledem k silnému duchovnímu aspektu a maximálnímu soustředění, které se u iaida vyžaduje, není cvičení vhodné pro děti. Hranice začátku cvičení iaidó se pohybuje kolem 14-15 let

Džódó je cesta hole. Tak jako v ostatních japonských budó, velkou roli při cvičení hraje etika a morální vlastnosti cvičenců. Cvičí se v páru. Šidači (cvičenec který provádí techniku hole) a učidači (cvičenec, který přijímá techniku).

Vyčerpávající informace podal Pavel Štěpán z Klubu Nozomi Dojo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | pondělí 29.8.2016 20:04 | karma článku: 11,70 | přečteno: 143x